2024.03.29. - Auguszta

16 ezer turista maradt hoppon a Goldtrail csõdje miatt

A Goldtrail nevû, londoni központú cég török- és görögországi repülõs utazások szervezésére szakosodott, ám a brit polgári repülésügyi hatóság bejelentése szerint a társaság péntek este beszüntette tevékenységét és csõdgondnokság alá került.
bohócdoktor vizit szja 1%

A CAA becslése szerint jelenleg 16 ezer olyan turista tartózkodik külföldön, akiknek utazását a Goldtrail szervezte. Mivel a cég már nem indíthat több repülõjáratot, a nyaralók hazaszállítását a CAA intézi, charterjáratok szervezésével.

Becslések szerint összesen 50 ezer azoknak a száma, akik a most csõdbe ment cégnél fizették be tengerparti nyaralásukat, de még nem utaztak el.

A BBC beszámolója szerint a Goldtrail számos utasát csak szombat hajnalban, különbözõ brit repülõtereken értesítették arról, hogy nem szállhatnak fel repülõgépükre. Több utasnak már a beszállókártya is a kezében volt, amikor megtudta, hogy nyaralásából nem lesz semmi.

A Goldtrailrõl már hónapok óta hallani lehetett, hogy pénzügyi gondokkal küszködik, és szolgáltatásaira is rengeteg panasz érkezett, elsõsorban a szállások minõségével kapcsolatban.