2024.04.19. - Emma

Kommunikációs paradicsommá változtatja a Szigetet a Vodafone!

Szigetfone a punk-tól a hip-hop-ig - Sziget InfoSMS a szigetelõknek - percjegy az egy estés koncertezõknek - kártyás fizetés a kényelmes és biztonságos szigetlétre vágyóknak . A Fesztivál többszázezer fõs, zene- és „technológia rajongó’ (early adopter), kommunikációra éhes közössége elsõként próbálhatja ki a kifejezetten sziget-látogatóknak szánt Szigetfone-t, a hasznos helyszíni információkkal szolgáló ingyenes Sziget InfoSMS-t és a kártyás fizetést is.
bohócdoktor vizit szja 1%

A minden heti- és napijegyes számára járó Szigetfone készülék és VitaMAX Sziget tarifa nemcsak egyedülállóan alacsony percdíjjal segíti a fesztivál belföldi és külföldi közönségének kommunikációját, hanem küllemében a trendi zenei stílusoknak megfelelõen formálható is.

A Vodafone Magyarország a Sziget Fesztivál tiszteletére piacra dobott Szigetfone-ja ideális társ Közép-Európa legnépszerûbb zenei rendezvényének látogatói számára. A strapabíró készülék legfõbb különlegessége azonban a mélyben rejlik: a Szigetfone és Sziget tarifa egyedülállóan kedvezményes telefonálást nyújt a zenerajongók számára. A Szigetfone-osok percenként mindössze 10 Ft-ért hívhatják egymást, illetve küldhetnek üzenetet. Az egyhetes rendezvényt a környezõ országokból, Németországból, Hollandiából és Angliából is sokan látogatják, ezért a Vodafone róluk sem feledkezett meg: otthon maradt barátaiknak, rokonaiknak 100 Ft-os percdíjon számolhatnak be legfrissebb élményeikrõl, egy üzenet elküldése pedig csupán 30 Ft-ba kerül számukra.

A Sziget tarifát nemcsak a látogatók számára találták ki, más Vodafone feltöltõkártyás ügyfelek is igénybe vehetik. A tarifa garantáltan 2010. december 31-ig lesz elérhetõ, a nemzetközi telefonálás díja pedig augusztus 31-ig marad a különlegesen alacsony 100 Ft-os percdíjon.

A Szigetfone ráadásul nem is apasztja le túlzott mértékben a fesztiválozók sörözésre és szórakozásra szánt költségvetését: a napijegyesek 4.000, a hetijegyesek pedig mindössze 2.000 Ft ellenében juthatnak hozzá egy 2.000 Ft-tal feltöltött Vodafone 248-os készülékhez, amely különféle kiegészítõk segítségével számtalan módon testre szabható. A Sziget tarifa tehát minden tulajdonosának 200 percnyi beszélgetést nyújt fesztiválozó társaival és barátaival, családtagjaival. Az alapkészüléknél többre vágyók 19.900 Ft ellenében a Vodafone 736-ost is választhatják, amely kifinomult dizájnja mellett e-mailezésre is alkalmas, míg a legigényesebbek a Google korszerû operációs rendszerével, az Androiddal rendelkezõ Vodafone 845-ös készüléket vásárolhatják meg 30.990 Ft-ért.

Rock-os Szigetphone – testfestett Szigetfone rajongók

Azon fesztiválozók számára is egy különlegességgel készül a Vodafone, akik nem elégednek meg a Vodafone 248-as Szigetfone-juk testreszabásával. Õk punk, rock, hip-hop, afro, disco vagy reggae stílusú testfestést készíttethetnek maguknak a Vodafone standján, ezzel fokozva azonosulásukat kedvenc zenei mûfajukkal.

Lakatos Péter, a Vodafone stratégia, kommunikációs és márka vezérigazgató helyettese elmondta: „A sziget-látogatók közössége meghaladja egy Pécs méretû város lakosságának létszámát, s egy olyan - egy héten keresztül aktív - szubkultúrát képvisel, amelynek belsõ kötelékeit még szorosabbra kívánjuk fûzni, építve a közös érdeklõdésre, a közös élményekre és a meglévõ, vagy újonnan kialakuló baráti társaságokra. A mobil innováció városában a Vodafone a szigetlakók közösségében folyó kommunikációt kívánja erõsíteni.”

Vodafone Sziget InfoSMS – Mi újság a szigeten?

A szolgáltatások fejlesztésére és kísérleti bevezetésére szövetkezett legismertebb európai és a legismertebb magyar márka a Sziget látogatóinak mobilinformációs szolgáltatást indít magyar és angol nyelven. A Vodafone jóvoltából ingyenes Sziget InfoSMS révén elsõ kézbõl értesülhetnek a Szigetfone-osok és a Vodafone ügyfelek is a fellépõkkel kapcsolatos legfontosabb hírekrõl, az esetleges mûsorváltozásokról, a várható idõjárásról valamint egyéb, számukra hasznos információkról.

„Izgatottan várjuk a Szigetet, ahol a fiatal, a mobilitás és az internet iránt érdeklõdõ közösség elé tárhatjuk legújabb szolgáltatásainkat. A Szigetfone és Sziget infoSMS mellett a kényelem fokozása érdekében kivisszük a Szigetre a Kávé mobillal szolgáltatásunkat. Ráadásul, míg korábban a mobilfizetési megoldásainkat – pl. a népszerû mobilparkolást – csak elõfizetéses ügyfeleink használhatták, ezek július végétõl a feltöltõkártyás telefonnal rendelkezõk számára is szabadon elérhetõk lesznek.” – tette hozzá Lakatos Péter.

A percjeggyel egy koncert erejéig is megéri kimenni a Szigetre

Az idei évben a Sziget-látogatók két, merõben új, és elõremutató fejlesztéssel is találkozhatnak a fesztiválon, melyek olcsóbbá, illetve kényelmesebbé teszik a fesztivállétet. Azon Vodafone-os elõfizetõk számára, akik csak bizonyos koncerteket akarnak megnézni a Szigeten, örömteli újítás lesz a percalapú mobilfizetéses rendszer. Eszerint a látogató egy központi számra küldött sms-re válaszként kap egy kódot. Erre az azonosító kódra, a Sziget "K" hídi bejáratánál lévõ, erre a célra fenntartott konténernél megkapja a napi karszalagot és aktiválják a rendszert. Hogy a sorbanállással ne "ketyegjen" a látogató pénze, a percalapú fizetéses rendszert igénybe vevõk számára ún. "expressz kaput" állítanak fel a szervezõk. A látogató addig marad a fesztivál területén, míg kedvenc programjait megnézi, majd a távozáskor a kijáratnál állítják le a rendszert. A mobil parkoláshoz hasonló szisztéma bevezetésével tovább bõvítették a szervezõk a jegykedvezmények körét.

Mint ismeretes, csoportos diákjeggyel akár féláron is be lehet jutni a Szigetre illetve este 11-után már 50%-kal olcsóbb a Sziget napijegy. A percalapú mobil fizetéses rendszert felhasználóknak csúcsidõben, azaz 18-23 óra között 70, egyéb idõszakokban pedig 35 Ft-ot kell fizetniük percenként. Azoknak sem kell félniük, akik a Sziget hangulatától elvarázsolódva az eredetileg tervezettnél sokkal tovább maradnak: a 12000 Ft-os határ elérésekor - egy 1500 Ft-os kényelmi díj felszámítása mellett - leáll a számláló, a percjegy innentõl kezdve normál napijegyként üzemel tovább.

Szigetelés készpénzfizetés nélkül

További újítás a kártyás fizetéses rendszer. Eszerint egy ingyen kapott kártyára a fesztivál területén több ponton lehet pénzt feltölteni, mellyel egyszerûbbé válik a vásárlás. A Sziget VIP részlegében kizárólag csak kártyával lehet majd vásárolni, s egyelõre a többi vendéglátó egységben választható ez a lehetõség. Mint ahogy Gerendai Károly, a Sziget fõszervezõje elmondta: “Ezzel a szisztémával még komfortosabbá válhatnak a fesztiválok, kevesebbet kell sorban állnia a vendégeknek, nem kell a visszajáró pénzzel húzni az idõt." A regisztrált kártyatulajdonosok a kártya esetleges elvesztéskor azt letilthatják, illetve a kártyán maradt pénzt a fesztivál végeztével a feltöltõ pontokon vissza lehet váltani.