2024.03.29. - Auguszta

Magyar utazási irodával nyaralnak a szlovákok

Több száz eurót is megtakaríthat az a szlovák állampolgár, aki Pozsony helyett Budapestrõl indul tengerparti nyaralásra. Akár több száz eurót is megtakaríthat az a szlovák állampolgár, aki Pozsony helyett Budapestrõl indul tengerparti nyaralásra. 2009-hez hasonlóan idén is sokkal kevesebbe kerül a nyaralás azoknak, akik magyarországi utazási irodával indulnak útnak - írja csütörtökön az Új Szó címû pozsonyi magyar napilap, amely a last minute utak árait hasonlította össze.
bohócdoktor vizit szja 1%

"Mint az ár-összehasonlító táblázatunkból is kiderül, ugyanazért a nyaralásért legalább száz euróval kérnek többet a szlovákiai irodák, mint a budapesti székhelyû utazásszervezõk, de olyan ajánlatra is bukkantunk, amely csaknem 350 euróval kerül többe pozsonyi indulással. Átlagban 33 százalékkal olcsóbb a nyaralás budapesti indulással" - olvasható a lapban.

A 11 nyaralás közül mindegyik olcsóbb budapesti indulással, az átlagos különbség 180 euró személyenként. Így egy családi nyaralásnál akár 620 eurót is megtakarít, aki magyarországi utazási irodánál fizet be tengerparti utazásra.

Az ajánlatok között böngészve a lap olyan utazási irodákat is megnézett, amelyeknek magyarországi és szlovákiai irodája is van. Itt is meglepõ eredmény született: azonos napon induló egyiptomi nyaralás, azonos ellátással (all inclusive) és ugyanannyi idõre (8 nap/7 éjszaka) 180 euróval olcsóbb a magyar irodánál, mint a szlováknál.

Ha tehát egy szlovákiai állampolgár a napokban tervezi a nyaralását, akkor érdemes alaposan átböngészni az ajánlatokat, hiszen akár több száz eurót is megtakaríthat, arról már nem is beszélve, hogy több magyarországi iroda ingyenes repülõtéri parkolást is biztosít utasainak - írja az Új Szó.