2024.03.29. - Auguszta

Melyik utazási irodában bízhatunk meg?

Kiben bízhatunk? Óvakodjunk a kis cégektõl, vagy éppen az óriások dõlnek be a legkönnyebben? Milyen jelekbõl jöhetünk rá, hogy melyik utazási irodával nem szabad szerzõdést kötnünk?
bohócdoktor vizit szja 1%

– Kevés utas tudja, hogy kétfajta utazási iroda létezik. Vannak az utazásszervezõk, az úgynevezett tour operátorok, és az ügynökségek. Elõbbiek mindent maguk intéznek, buszt bérelnek, szállásokat kötnek le. Nekik nagyon szigorú engedélyekkel és biztosításokkal kell rendelkezniük. Utóbbiak csak árulják a többiek útjait, ezek jellemzõen kis családi cégek – mondta egy neve elhallgatását kérõ szakértõnk.

Ha valamit gyanúsnak találunk, elég felmennünk a www.muisz.com honlapra, aholmegtaláljuk a bejegyzett utazásszervezõk listáját, így könnyedén lebuktathatjuk az illegális tour operátorokat.

– A szabályosan mûködõ utazásszervezõk olyan biztosításokkal rendelkeznek, amelyek garantálják, hogy az ügyfelet akkor sem éri kár, ha az iroda csõdbe megy – magyarázta a szakértõ. Szerinte nem kell félnünk a kis viszonteladó irodáktól sem, hiszen õk a nagyok utazásait kínálják. – Ha ügynöktõl veszünk nyaralást, akkor kérdezzünk
rá, hogy melyik utazási iroda szervezi az utat – javasolta.