2024.04.18. - Andrea, Ilma

Nyit Magyarország felé az indiai utazási piac

Mint arról korábban hírt adtunk, a Visegrádi Négyek turisztikai együttmûködésének keretében augusztus végén a tagországok iránt érdeklõdõ és programozni kívánó indiai utazási irodák képviselõi fedezték fel Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett Magyarország turisztikai kínálatát.
bohócdoktor vizit szja 1%

A résztvevõk rendívül lelkesen nyilatkoztak a hazánkban látottakról, az új piaci lehetõségekrõl. A tanulmányút elsõ eredményeként az egyik indiai túraszervezõ a Magyar Turizmus Zrt.-hez írt levelében komoly, hosszú távra szóló együttmûködést kezdeményez a nemzeti turisztikai marketingszervezettel.

Az együttmûködés keretében az indiai partner elsõsorban a különleges filmforgatási helyszínekrõl kér tájékoztatást. Véleményük szerint az olyan különleges magyarországi helyszínek, mint a kastélyok, egyedi épületek és a csodálatos természeti környezet több forgatócsoportot is vonzhat Indiából Magyarországra. A turisztikai szakember dicséri az MT Zrt. szervezõmunkáját, a szolgáltatók által nyújtott fantasztikus programokat és Magyarország változatos turisztikai vonzerõit.

Mint ismeretes, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia turisztikai együttmûködése a The European Quartet – One Melody (Európai négyes-közös dallam) márkanév alatt 2003 óta folyik sikeresen. A négy ország turisztikai együttmûködésének fõ célja, hogy összehangolt munkával és a rendelkezésre álló források egyesítésével közösen népszerûsítsék a közép-európai régió turisztikai kínálatát mind szélesebb körben, elsõsorban a tengerentúli piacokon.