2024.04.20. - Tivadar

Utazás fitten

Manapság az utazás egyenlõ a várakozással! A várakozás pedig az evéssel! Nem csak a beszállás elõtti percek, hanem maga az utazás is tulajdonképpen egy hosszú várakozás! A hormonrendszered pedig ilyenkor felfokozott állapotba kerül, így a cukros és magas kalóriatartalmú ételeket egyértelmû, hogy kívánja!
bohócdoktor vizit szja 1%

Az eredmény pedig: néhány óra várakozás a reptéren, ami könnyen 1-2000 plusz kalóriához is vezethet. Egy adag cukorka, hopp máris 7-800 kalória. Egy hatalmas csokis fánk, újabb 500 kalória! Észre sem veszed, de folyamatosan magas kalória és cukortartalmú ételeket fogyasztasz! De ami még ennél is rosszabb, hogy sajnos csak éhesebb leszel, a vérkeringésedben pedig megnõ az inzulintermelés, amely hormon a zsírraktározásért felelõs.
Oldd meg a problémát, ne bízd magad a véletlenre!

Pakold tele a kézipoggyászod otthonról hozott nassolni valókkal, salátákkal, és olyan élelmiszerekkel, amelyeket otthon a normális diétád közben is fogyasztasz. Az energiaszeleteket pedig nagy ívben kerüld el! Ha már végképp nincs más megoldás, keress valami olyan élelmiszert, ami legalább 20g fehérjét tartalmaz! Cukorra és nagy mennyiségû szénhidrátra ilyenkor nincs szükséged!

Nem titok, hogy a repülõgépek levegõje nagyon száraz. A páratartalom gyakran 10% alatt van, a pilótafülkében pedig még ennek is körülbelül a fele. De az utazók nagy része nem is gondolja, hogy pontosan a száraz levegõ miatt lesznek éhesek. A száraz levegõ ugyanis fáradékonysághoz vezet, amely pedig könnyen evésbe torkollhat.

Oldd meg a problémát: A repülést kezd azzal, hogy elõtte eszel! Ezután pedig legalább 2-3 dl folyadékot igyál meg a repülés elõtt. Majd körülbelül fél litert igyál meg minden második órában. Vagy kérj a légi utaskísérõktõl!

Ha pedig a repülõgépi ételekrõl van szó, ha lehet, kerüld a tésztákat, és próbálj meg inkább fehérjedús ételeket enni. Így ha lehet, válassz csirkét, halat, és egyél annyi zöldséget, amennyit csak lehet! Ha pedig a nasikról van, szó válassz inkább gyümölcsöt vagy mogyoróféléket, ha lehetséges!