2024.03.29. - Auguszta

Gyógyító Magyarország Ausztriában

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviseletének kampányai és sajtóközleményei alapján részletes összeállítás jelent meg Ausztria dinamikusan fejlõdõ utazási magazinjának, a Besser Reisen (www.besser-reisen.org) legfrissebb számában.
bohócdoktor vizit szja 1%

A „gyógyító vizek” címû összeállítás bemutatja az osztrákok által igen kedvelt nyugat-magyarországi fürdõket, s felhívja a figyelmet olyan titkos tippekre, mint pl.: a Miskolctapolcán található barlangfürdõ – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

A cikk szerzõje megemlíti, hogy a sárvári Spirit Hotel a közelmúltban elnyerte az „Európa legjobb Spa úti célja” címet (Best destination Spa 2010). A tippek között az olvasók megtudhatják, hogy a gyógyvizekben bõvelkedõ Magyarországon az MT Zrt. a jövõ évet az egészségturizmusnak szenteli, és hogy a tematikus évek segítségével egyre több pihenni, feltöltõdni és gyógyulni vágyó vendéget várnak hazánkba.

A legfrissebb statisztikák szerint az év elsõ 7 hónapjában 12 százalékkal nõtt a nyugat-dunántúli régió kereskedelmi szálláshelyein az osztrák vendégéjszakák száma az elõzõ év azonos idõszakához képest, ami döntõ többségében a fürdõhelyekhez köthetõ szálláshelyeken realizálódott. Országos vonatkozásban idén július végéig közel 5 százalékkal több osztrák vendéget jelentettek a kereskedelmi szálláshelyek a KSH felé, míg a vendégéjszakák száma 2 százalékkal nõtt 2009 azonos idõszakához viszonyítva. Az elmúlt év kiemelkedõen magas bázisát tekintve ez igencsak jó eredménynek számít.

Az osztrák relációból – a legtöbb küldõpiaccal ellentétben – a tavalyi évben nem csökkent, hanem erõteljesen nõtt a vendégforgalom, az idei év elsõ 7 hónapját a 2008-as bázishoz viszonyítva: 41 ezerrel több (+15%) osztrák vendégéjszakát regisztráltak a hazai szállodákban.