2024.04.19. - Emma

A sármelléki FlyBalaton repülõtér télen sem zár be

Elkán Péter, az SCD-csoport kommunikációs igazgatója közölte: az április óta az üzemeltetésükben mûködõ reptéren az elmúlt idõszakot próbaszezonnak szánták. Ezért számukra is "kellemes meglepetés", hogy az igényeknek köszönhetõen megvalósítható az egész éves üzemeltetés.
bohócdoktor vizit szja 1%

Hangsúlyozta, hogy személyszállító gépekre egyelõre október 23-ig vannak lekötött járatok, de tárgyalások folynak arról, hogy az év végéig további gépek is érkeznének és indulnának. A jövõ évi menetrend szerinti járatokra szóló szerzõdésekrõl néhány héten belül születhet döntés.

A cégcsoport már a nyár végén közölte, hogy az idén az utaslétszám várhatóan kevesebb lesz a tervezett 25-30 ezernél, a mostani számítások szerint 20-25 ezer körül alakul a nyári szezonban lecsökkent igények miatt.

Jelentõsen megnõtt ugyanakkor a légi teherszállítás iránti érdeklõdés, amelyre az év végéig vannak megrendeléseik. Sármellék jelenleg hetente két-három alkalommal egy-egy 170 tonna kapacitású Airbust fogad, amely közelebbrõl meg nem határozott Európán kívüli célpontokra repül.

Elkán Péter tájékoztatása szerint mindezeknek köszönhetõen a FlyBalaton repülõtér teljes kapacitással, az alkalmazottak változatlan foglalkoztatásával üzemel télen is.