2024.04.19. - Emma

Pornóoldalra mutatott a turisztikai oldal linkje

A turisztikai hivatal vezetõit még az oldal hétfõi indulása elõtt figyelmeztették, hogy a két cím nagyon hasonlít egymásra, ráadásul a külföldrõl érkezõ látogatók nem feltétlenül a helyi írásmóddal írt címet fogják keresni.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az oldal azért elindult, de természetesen gyorsan rájöttek, hogy sokan tévedésbõl valóban a pornóoldalon lyukadnak ki, ezért leállították a címet, jelenleg elérhetetlen. Hivatalosan persze szóba sem került a pornós magyarázat: "Jelenleg néhány helyesírási és gépelési hibát javítunk ki a leírásokban, amelyekre az olvasóink hívták fel a figyelmet" - nyilatkozta a turisztikai minisztérium vezetõje, Evelyn Macayayong a leállásról.

A turisztikai hivatal az új oldallal lecserélte az eddigi arculatát, ami nem volt kritikáktól mentes. Az új arculatban egy kókuszpálma, egy tarka logó, az új oldal szlogenje, egy koboldmaki, ragyogó nap, tenger és hullámok vannak. A korábbi arculat csupán a Wow Philippines felkiáltásból állt, amiben kevésbé professzionálisnak tûnõ üzenettel, inkább a családiassággal próbálták meg megfogni a turistákat.

A nyolc éve használt Wow Philippines szlogent azután cserélték le, hogy egy meg nem nevezett reklámcég készített egy felmérést arról, hogy sokan már elavultnak találják. A döntésnek persze voltak ellenzõi is: "Nem értem, miért akarunk megszabadulni attól az arculattól, amit kialakítottunk az országunkról, és amennyibe annyi pénzt beleöltünk" - írta az új arculatról egy népszerû helyi blogger.

Az ország vezetõi nagyon bíznak benne, hogy az új kampány sikeres lesz, mert nagyon sokat rontott az ország népszerûsítésén, azon az évek óta tartó erõfeszítésen, hogy a Fülöp-szigeteket egy biztonságos helynek állítsák be, hogy augusztusban túszul ejtettek egy busznyi turistát [4], és csak úgy sikerült õket kiszabadítani, hogy nyolcan életüket vesztették [5].

"Még ha a túszejtési incidens utáni hónapokban tapasztaltunk is némi visszaesést, optimisták vagyunk, és bízunk benne, hogy a novemberi, decemberi számok már azt fogják mutatni, hogy visszatértek a turisták" - mondta Alberto Lim, turisztikai miniszter. Az új kampány most mindenesetre a bénán kiválasztott domainnek köszönhetõen nemzetközileg is kiadós hírverést kapott, még ha az ország szépségei helyett az ország nõi lakosainak elõnyös vonásaira hívta is fel a figyelmet.