2024.04.16. - Csongor

Külföldi újságírókat hívott meg a Magyar Turizmus Zrt.

Több mint 30 külföldi újságírót és turisztikai szakembert invitált a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) Budapestre, hogy december 10-14. között közvetlenül is megtapasztalják a magyar fõváros adottságait és a Budapest Winter Invitation (www.budapestwinter.com) kampány nyújtotta kedvezményeket.
bohócdoktor vizit szja 1%

Mint azt az MT Zrt. közölte, a résztvevõk olyan jelentõs médiumokat képviselnek, mint például a német Welt, az osztrák Wiener Zeitung, a legismertebb országos lengyel napilap, a Gazeta Wyborcza, a spanyol Clara magazin, a legnagyobb példányszámú szlovén napilap, a Dnevnik, a cseh Právo napilap, a román Evenimentul Zilei, a szlovák Zivot hetilap, az orosz Tourism and Leisure magazin, az ukrán Viva, a brit Essex Chronicle, illetve a holland www.vital.nl és az olasz www.viadelest.eu portál képviselõi.

A szakemberek az ötnapos program elsõ állomásaként megismerkedtek az MT Zrt. szervezésében idén immár ötödik alkalommal megvalósuló BWI téli forgalomélénkítõ kampány részleteivel, majd gyakorlati tapasztalatok szerzése érdekében fõvárosi barangolásra indultak.

A Budapest Winter Invitation ezúttal is széles körû szakmai együttmûködéssel valósul meg. A kiemelt stratégiai partnerek – Malév Zrt., Magyar Szállodaszövetség, Budapest Airport Zrt., BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Nonprofit Kft., Budapest Gyógyfürdõi Zrt., lastminute.com piacvezetõ nemzetközi utazási portál – mellett, szállodák és egyéb turisztikai szolgáltatók, például autókölcsönzõk és programszervezõk fogtak össze Budapest mint vonzó turisztikai úti cél népszerûsítése, valamint a fõváros utó- és elõszezoni vendégforgalmának növelése érdekében.

Az MT Zrt. szerint a BWI akció az eddigi tapasztalatok alapján évente plusz 25.000-60.000 vendégéjszakát eredményez a résztvevõ partnerszállodákban, a november-márciusi idõszakban.

Tavaly a kampányt a résztvevõ partnerek a válság ellenére is sikeresnek ítélték, az erõs online promóciónak és az Expedia nemzetközi utazási portállal való együttmûködésnek köszönhetõen: a résztvevõ szállodák mintegy 32.000 vendégéjszakát regisztráltak, illetve az Expedia rendszerén keresztül 28.000 vendégéjszakát foglaltak a vendégek a BWI-partner szállodákban.