2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Becsõdölt az Aeroviva

Megszünteti mûködését az Aeroviva utazási iroda - értesült a Népszabadság Online. A cég hétvégén vált meg dolgozóitól közös megegyezéssel, honlapja ma reggel állt le. Az itt található közleményben a nehéz gazdasági helyzetet jelölik meg okként – írja az internetes lap.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az Aeroviva Hungary az ország egyik legnagyobb charteres utazásszervezõje és repülõjegy-értékesítõje. Ebben az idõszakban fõleg egzotikus utakat adnak el Thaiföldre, Afrikába és az Emirátusokba; ezeket ráadásul akciósan árulták mostanában.

Az iroda azt állítja, minden külföldön tartózkodó utasuknak hazautazásra érvényes menetjegye van, ezért egyikük sem marad külföldön. A már megvásárolt repülõjegyek érvényesek maradnak, de nem árt ellenõriztetni azokat a légitársaságoknál – teszi hozzá a NOL.

Az Aeroviva Kft. vagyoni biztosíték biztosítója a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe (1143 Budapest, Stefánia út 51. Tel.: 061-4601400). Dénes Attila, a QBE vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: az Aeroviva vagyoni biztosítéka 494 millió forint.

Hozzátette, hogy a bejelentés mindenkit meglepett, de már megkezdték az információ- és adatgyûjtést arról, hogy hány utast, hogyan érint a csõd. Felmérik azt is, hogy a kint tartózkodóknak, illetve azoknak, akik a csõd miatt nem tudnak elutazni, milyen problémáik, visszatérítési igényeik vannak. Bõvebb tájékoztatást kora délutánra ígért.