2024.04.20. - Tivadar

Ötmillió Wizz Air utas Budapesten

A Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága 2011. február 24-én elérte az ötmilliós utasforgalmat Ferihegyen. A légitársaság ötmilliomodik budapesti utasa az Eindhoven-Budapest járatra váltott jegyet.
bohócdoktor vizit szja 1%

Rendhagyó fogadtatásban volt része Tatár Gergelynek, a Wizz Air eindhoveni utasának, aki 10:25-kor szállt le Ferihegyen: a légitársaság csinos utaskísérõi pezsgõvel és ajándékokkal várták. A szerencsés fiatal geográfus imádja a repülést és – bár véletlen egybeesés – pont tavasszal kezdi meg légiközlekedéssel kapcsolatos tanulmányait Hollandiában. A következõ 12 hónapban a Wizz Air 12 úti célját látogathatja meg, budapesti kiindulással.

„A 2004-es indulás óta évrõl-évre nõ a Wizz Air utasszáma, 2010-ben közel 1,2 milliós utasforgalmat generáltunk Budapesten. A cégcsoport egészét tekintve, idén több mint 11 millió utas szállítását tervezzük” – mondta Varró Balázs, a légitársaság kommunikációs vezetõje.

„A Wizz Air az elmúlt évek során Ferihegy egyik meghatározó légitársaságává vált. A Budapest Airport örömét fejezi ki a Wizz Air töretlen fejlõdése kapcsán, fantasztikus eredménynek tartjuk, hogy a légitársaság átlépte az 5 milliós küszöböt”- tette hozzá Patrick Bohl, a Budapest Airport légiközlekedési stratégia és fejlesztési vezetõje.

A légitársaság az elmúlt évek során a Budapest Airport egyik legmeghatározóbb partnerévé vált, 2010-ben már az egymilliós utasszámot is sikerült elérnie a budapesti repülõtéren. A repülõtér üzemeltetõje bízik benne, hogy idén még hamarabb sikerül rekordot beállítani. Erre jó esély van, a Budapest Airport januári forgalmi statisztikái ugyanis egyértelmû növekedést mutatnak az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A legjelentõsebb növekedés a diszkont légitársaságok piacán tapasztalható, ahol a Wizz Air hagyományosan vezetõ szerepet tölt be Budapesten.