2024.04.19. - Emma

Szeged is felkerül az osztrákok turisztikai térképére

A Magyar Turizmus Zrt. és Ausztria piacvezetõ tour-operátorának, a Rail Tours Austria (https://www.railtours.at) meghívására, március 16-tól két napon keresztül fél tucat osztrák újságíró ismerkedik hazánkban Szegeddel és a közelmúlt turisztikai fejlesztéseivel.
bohócdoktor vizit szja 1%

A tanulmányút célja annak bebizonyítása, hogy a Dél-Alföld Ausztriából vonattal is könnyen és kényelmesen elérhetõ, s a dél-alföldi régió egyik fõvárosaként Szeged számtalan magas színvonalú turisztikai attrakciót és szolgáltatást kínál. Tekintettel arra, hogy a Dunától keletre Magyarországot kevés osztrák keresi fel, ezért az MT Zrt. stratégiai célja, hogy az osztrák piacon a kelet-magyarországi turisztikai attrakciókat kiemelten és rendszeresen népszerûsítse, illetve az osztrák tour-operátorokat arra ösztönözze, hogy minél nagyobb számban listázzák be a régió desztinációit katalógusukba.

Középtávon hatalmas rejtett tartalékot jelent Kelet-Magyarország az osztrák beutazó forgalom szempontjából, ehhez minden eszközzel elõ kell segíteni, hogy az osztrák turisták „mentális térképére” hazánk keleti fele is felkerüljön – foglalható össze az MT Zrt. célkitûzése. A mostani tanulmányúton nem véletlen, hogy a célcsoport szempontjából meghatározó médiumok és szaklapok képviselõi mellett a Rail Tours üzletág-igazgatója is helyet kapott. Az osztrák piacon az MT Zrt. a késõbbiekben is nagy hangsúlyt helyez a tanulmányutak szervezésére: Ausztriából éves átlagban másfél hetente indulnak szervezett utak újságírók és turisztikai szakemberek számára.