2024.03.29. - Auguszta

Magyarország a tavaszi turisztikai vásárok forgatagában

Javában zajlik a turisztikai vásári szezon, amelynek során a Magyar Turizmus Zrt. külképviseletei számos eseményen csábítják az utazókat hazánkba. A zágrábi CroTOUR 4. Nemzetközi Turisztikai Vásárral egy idõben zajlik Ukrajna legjelentõsebb turisztikai kiállítása, az UITT (www.uitt-kiev.com), amelyen az érdeklõdõk szintén találkozhatnak a magyarországi ajánlatokkal.
bohócdoktor vizit szja 1%

A háromnapos, kijevi rendezvényen idén 55 ország közel 600 kiállító vesz rész, Magyarországot az MT Zrt. mellett nyolc túraszervezõ, öt szálloda és egy étterem képviseli. A kiállítás ünnepélyes megnyitóján, az ukrán Parlamentet, a kormányt és az Állami Turisztikai Szolgálatot képviselõ magas rangú személyekkel együtt, Bayer Mihály magyar nagykövet is részt vett.

A magyar nagykövet a megnyitót követõen a magyar standot is felkereste. A 60m2-es magyar nemzeti stand nagy népszerûségnek örvend: a látogatók egyhangú véleménye szerint az új, a hazai gazdag egészségturisztikai kínálatot a figyelem középpontjába állító magyar megjelenés igazi újdonságot, frissességet sugároz. A megjelenés sikeréhez a stand attrakciója, a Herendi porcelánfestés is hozzájárul.

A vásárokon való turisztikai megjelenések sora Lengyelországban folytatódik: az MT Zrt. társkiállítókkal közösen három regionális, szakmai-nagyközönségi rendezvényen mutatja be a hazai turisztikai ajánlatokat. Elsõként március 25-27. között Katowicében, a GLOB vásáron, csábítják a lengyel utazókat hazánkba, majd április 1-3. között a lengyel fõvárosban, a varsói LATO keretében, végül április 8-10. között a wroclawi MTT kiállításon ismerhetik meg a látogatók a magyarországi turisztikai kínálat széles spektrumát. A lengyel utazók többsége szezon elõtt, sokszor az utolsó pillanatban hozza meg döntését, így a kiállításokon való magyar megjelenés hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többen válasszák hazánkat üdülési célpontjuknak.