2024.03.29. - Auguszta

Olasz szállodák csak nõknek

Divattá váltak a kizárólag nõknek fenntartott szállodák Olaszországban, a hölgyvendégeknek szóló szolgáltatások közé tartozik az is, hogy a hotelszobákban kifogástalanul mûködõ hajszárító legyen.
bohócdoktor vizit szja 1%

A nõk rémálmának számít a levegõt alig fújó hajszárító a szállók fürdõszobájában, ez a férfiak igényeit ugyan kielégíti, de a nõi vendégekre is számító hotelekben minimum hajsütõnek is kell lennie - írta a nõi szállodák felszerelésérõl és sikerérõl cikkezõ Il Giornale napilap. Itáliában most már egyre több van az úgynevezett "rózsaszín" hotelekbõl: nõk vezette szállodák csak nõknek, ahova férfiak be sem tehetik a lábukat. Van olyan szálloda, amely idõszakonként - nõk napján vagy a nyári szezonban - fogad kizárólag hölgyeket, mások egész évben nõi-hotelként mûködnek.

A szobalánytól a szakácsig nõi személyzet szolgálja ki a vendégeket és a szállodában minden a nõk kívánságait igyekszik valóra váltani. A szobákban divatlap, sminkkészlet, testápoló szerek, testmérleg, fitneszgép, kölcsönbe vehetõ klasszikus fekete koktélruha, az étteremben biomenü várja a hölgyeket. A nõi szállók már szakosodtak is: kínálnak külön üzletasszonyoknak szóló menedzser-csomagot, barátnõi programot vagy épp szobát gyerekekkel érkezõ édesanyáknak. "Célunk az, hogy a nõk nálunk igazán szabadnak érezzék magukat, tényleg pihenni tudjanak és megszépülve távozzanak"- olvasható az olaszországi nõi szállodák honlapján.