2024.04.25. - Márk

Eladó a falu

Egy egész települést árusítanak a közép-olaszországi Abruzzo tartományban, hogy megmentsék az enyészettõl a több mint harminc éve lakatlan falut.
bohócdoktor vizit szja 1%

Valle Piolát méltányos áron kínálják az ingatlanpiacon: az egész falu összesen ötszázötvenezer euróért megvásárolható. Ezért tizenegy terméskõbõl emelt lakóházat és a hozzájuk tartozó földterületet lehet kapni. "Ekkora összegért akármelyik olasz városban egy nem is olyan nagy méretû lakás vásárolható, mi pedig egy egész települést ajánlunk" - mondta az olasz sajtónak nyilatkozva az Abruzzo szívében, a Gran Sasso nemzeti parkban található település elsõ embere, Daniele Palumbi.

Õ sem Valle Piolában él, de meg akarja menteni a falut, ezért gondolt arra, hogy eladásra bocsátja. Azt reméli, hogy megfelelõ befektetõkkel még lehet jövõje a középkorban alapított, de 1977 óta lakatlan településnek. "Az Appenninek hegyei között, ezer méter magasban kiváló levegõt lehet itt szívni, lélegzetelállító a panoráma, és a házakat longobárd balkonok díszítik" - sorolta az elõnyöket Palumbi.

A kikiáltási ár valóban alacsonynak számít, de hát csupán a faluba vezetõ országút aszfaltozásához legalább ugyanannyi pénz kellene...