2024.04.20. - Tivadar

Sok embert átvernek az üdülési joggal

Egyre változatosabb módszerekkel verik át az üdülési jogok csapdájába került polgárokat az értékesítéssel foglalkozó cégek. Látszólag cserét kínálnak a bajba jutott ügyfeleknek, ám valójában újabb üdülési jogot adnak el a gyanútlan embereknek.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az utóbbi idõben gyakori, hogy az ügyfelekkel csak egy, a megtartani nem kívánt üdülési jogról szóló lemondási nyilatkozatot íratnak alá, s azt állítják, hogy ezzel megtörtént az elsõ lépés az eladás felé, bátran vehetnek újat.

Az ügyfél boldog, és gond nélkül írja alá a kedvezõbbnek tûnõ apartman használatáhozvezetõ szerzõdést. Utána derül ki: cserérõl szó sincs, s a megtévesztett vevõ a jövõben már két ingatlan után fizetheti az akár több százezer forintra rúgó fenntartási költségeket.

Az üdülési jogot csak adásvételi szerzõdéssel lehet eladni, amíg tehát a vevõ aláírása nincs a szerzõdésen, az eladó nem szabadult meg a tulajdontól. Amíg tehát a vevõ aláírását nem látja a szerzõdésen az ember, nem szabad elhinni, hogy megszabadult az eredeti üdülési jogtól.

Az ügyfeleket átverõ cégeknek nem is érdeke az üdülési jogok továbbértékesítése. Nem érdemes tehát abban reménykedni, hogy az a társaság, melyik egyszer már egy használhatatlan nyaralási lehetõséget az ember nyakába varrt, késõbb másnak adja el azt.