2024.03.29. - Auguszta

Spanyolország volt a legnépszerûbb nyaralóhely az EU-ban 2012-ben

Spanyolország volt a legnépszerûbb nyaralóhely az EU-ban 2012-ben (az utazások 10 százaléka irányult ide), ezt követi Olaszország és Franciaország (8–8 százalék) – derült ki az Európai Bizottság felmérésébõl.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az adatok azt mutatják, hogy az Európán belüli utazások szerepe egyre növekszik. A rendelkezésre álló statisztikák szerint Európa legfontosabb, régión belüli küldõpiacain változó mértékben, jellemzõen lassuló ütemben bõvül a nemzetközi utazások iránti kereslet, ugyanakkor az elhúzódó gazdasági problémák ellenére a várakozások felett teljesített az európai turizmus. Idén további növekedést várnak, a felmérés szerint a válaszadók háromnegyede tervez idén utazást.

Ami pedig a világot illeti: a nemzetközi turisták száma 2012-ben a válság ellenére 3,8 százalékkal nõtt, meghaladta az egymilliárdot. A régiók közül Ázsia és a Csendes-óceáni térség, valamint Afrika mutatta a legnagyobb növekedést. Amerikában 3,7 százalékos, Európában 3,3 százalékos növekedést, a Közel-Keleten 4,9 százalékos csökkenést regisztráltak. Az elõzetes adatok szerint 2012-ben Európában regisztrálták a nemzetközi érkezések 51,7 százalékát, 534,8 millió érkezést.