2024.03.19. - József, Bánk

Amikre szükségünk lehet a nyaralás során

Amikre szükségünk lehet a nyaralás során
Amikre szükségünk lehet a nyaralás soránNyáron aki teheti, kimoccan a barlangjából, hogy süttesse magát a napon, feltöltődjön egy kis életerővel. Aki gyerekkel készül hosszabb útra annak, egyfelől be kell pakolnia a fél ruhásszekrényt, mert a srácok biztosan tönkre tesznek egy-két cuccot a vakáció alatt, és persze magának is szorítania kell helyet, hogy legyen alkalomhoz illő ruha, ha fürdő, múzeum, kirándulás vagy esetleg egy romantikus vacsora is a program része. Másfelől nem feledkezhetünk meg arról, hogy szükségünk lehet valamilyen gyógyszerre.
bohócdoktor vizit szja 1%

Igaz ugyan, hogy egy alapos úti patika összeállítása időt igényel és helyet a táskában, sőt lehet, hogy emiatt le kell mondani egy-két kiegészítőről, de cserébe olyan kellemetlenségeket előzhetünk meg, amelyek tönkretehetik az üdülés egészét.

Amire szükségünk lehet a nyaralás alatt:

1. Lázmérőt, láz- és fájdalomcsillapítót – célszerű olyat vinni, amit már kipróbáltunk és biztosan működik. Ne az utazáson kezdjünk el kísérletezni!

2. Valamilyen probiotikumot, mely az immunrendszer szempontjából jótékony baktériumokat tartalmaz, így erősíti a védekező képességet. Mindez persze nem jelent teljes védettséget.

3. Ha gyomrunk hajlamos érzékenyen reagálni, gondoskodjunk megfelelő készítményről. Enyhébb tünetek esetén a gyógyszerekre alternatívát jelenthet néhány gyümölcs is, mint például a banán és az alma, melyek magas pektin tartalmuk miatt megkötik a folyadékot a bélrendszerben.

4. Szúnyogriasztót, illetve csípés utáni, viszketéscsillapító gélt, mely allergiás reakció esetén is jól jön, és ha már allergia, ne feledkezzünk meg a kalcium pezsgőtablettáról sem.

5. B6 vitamint, melyet hatékonyan alkalmazhatunk a hányás csillapítására.

6. Ne feledkezzünk meg a bőr védelméről, gondoskodjunk napozó- és napozás utáni krémről, valamint égési sebek elsődleges ellátására szolgáló termékről.

7. Kisebb balesetek ellátásához szükséges sebfertőtlenítő, steril géz, sebkötöző és mindenképp tegyünk a csomagunkba vízhatlan sebtapaszt.

8. Gondoskodjunk előre a rendszeresen szedett gyógyszereinkről, mint például a fogamzásgátló tabletta, hiszen nem mindenhol kapható minden termék. Egy ilyen készítmény hiánya számos kellemetlenséget, feszültséget okozhat és beárnyékolhatja az üdülés élményét.

9. Az egyik ilyen veszély a minden évben visszatérő mumus: a kullancs, ami állandó rizikót jelenthet az egész család számára. Éppen ezért érdemes időben felkészülni, mert biztonságot a védőoltás nyújthat.

10. A nők életét további kellemetlenségek keseríthetik meg. Néha egy utazás éppen “azokra a napokra” esik, ami lényegesen érzékenyebbé teszi szervezetüket. Azoknak, akik fogékonyak a női fertőzésekre, érdemes az utazás előtt gondoskodniuk a megelőzésről, de egy strandon töltött nap után is fontos figyelmet fordítani a lehetséges kellemetlenségekre.
Minderre kiváló alternatíva a tejsav tartalmú prebiotikus hüvelygél.