2024.04.19. - Emma

2005-ös év musicalje A Három Testõr Magyarországon

A Három Testõr történetét számtalan film, színdarab dolgozta már fel és a közönség érdeklõdésével mindig összetalálkozott, mivel a történet dinamikája, a klasszikus regény ismertsége és a karakterek népszerûsége széles rétegeket vonz.
bohócdoktor vizit szja 1%

A Három Testõrnek Hollandiában elkészítették a musical változatát is, Sikerét és minõségét tökéletesen jelzi, hogy 2005-ben az Év Musicalje kitüntetésben részesült Európában. A darabban elhangzó dalok önállóan is népszerûvé váltak, a német VIVA TV slágerlistáját 6 hétig vezette, a Holland listát pedig már másfél hónapja vezeti a Három Testõr egyik slágere.



A musical cselekménye hûen követi A. Dumas regényének történetét. XIII. Lajos uralkodása alatt játszódik Franciaországban. Abban a korban, amikor egymást érik a cselszövések, amikor nyom nélkül tûnnek el udvaroncok, katonák, gazdag polgárok, mert keresztezték a mindenható Richelieu bíboros útjait.

A regény és a musical fõszereplõi is, a királyi testõrség -a híres Muskétások-három tagja – Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan lovag igazi jó barátok, akik esküvel fogadják, hogy tûzön-vízen keresztül szolgálják szeretett királynéjukat, Annát. Közben Richelieu fondorlatos módon meg akarja buktatni a királynét, de nem számol a négy lovaggal...



A történet kihagyhatatlan szereplõi Rochfort, a félszemû bérenc, Constance, az ártatlan és szépséges hölgy, D’Artagnan szerelme, valamint a gonosz Milady.

Szereposztás:

Riselieu:
Gazdag Tibor
Feke Pál
Szomor György

Athos:
Oberfank Pál
Tokaji Csaba

Porthos:
Urmai Gábor
Cservenák Vilmos

Aramis:
Magócs Ottó
Arany Tamás
Szatmári Attila

D’Artagnan:
Magyar Bálint
Bot Gábor

Királynõ:
Benkõ Nóra
Borbás Erika
Pflum Orsolya

Király:
Turek Miklós
Hajtó Aurél

Rochefort:
Rékasy Károly
Crespo Rodrigó

Constance:
Nyári Szilvi
Füredi Niki

Milady:
Détár Enikõ
Keresztes Ildikó

Buckingham:
Kautzky Armand
Czvetkó Sándor

Lakáj:
Jegercsik Csaba
Szatmári Attila
Farkas Gábor-Gábriel
Kelemen István

A három testõr ma is közel másfél évszázad után, izgalmas, megunhatatlan darab, amelyet most nem film, nem színdarab, hanem musical formájában láthat októbertõl a Budapesti Kongresszusi Központban a közönség. Premier : 2006 október 13 – 14 – 15. Havonta egy alkalommal látható a darab Budapesten , a premier után országos turnéra indulnak , meghonosítva az utazó broadway- t Magyarországon. Minden megyeszékhelyre ellátogatunk 2007 nyaráig.

A musicalt november 25-én mutatják be Szegeden!

A darabot a 18 tagú Hungarian Musical Band játssza egy 18 tagú tánc – és énekkar kíséretében minden elõadáson. Zenei világa modern, mégis hangulatában az adott kort is megidézi, akárcsak az elõadás látványvilága, jelmezei, mozgása.

A musicalhez jó szórakozást kíván az utazunk.com!