2024.04.19. - Emma

Eltûnnek a himalájában a turisták

Újabb hátizsákos turista tûnt el nem rég a Kullu völgyben. 1992 óta az amerikai Amichai Shtainmetz eltûnése a 19. olyan eset, amikor egy külföldi turista nem tért vissza kirándulásából.
bohócdoktor vizit szja 1%

A túrázó barátaival közösen indult el, a visszaútra azonban egy másik útvonalat választott, amelyen sosem érkezett meg. Családja mentõcsapatot is felbérelt a felkutatására, de õk sem bukkantak a nyomára, értesült a Tourexpi. Amichai esete nem az egyetlen, az elmúlt 17 évben 19 külföldi veszett el a völgyben, két amerikai, három izraeli, két svájci, három ausztrál, egy brit, egy kanadai és egy orosz. A helyi rendõrség szerint három válasz lehetséges az eltûnések mikéntjére.

Az egyik eshetõség, hogy baleset következtében hunytak el. A Kullu környéki hegyek habár gyönyörûek, de egyenetlenek, hidegek és barátságtalanok is, gyakorlatlan, gyengén felszerelt túrázó számára veszélyesek. Hóvihar, hegyibetegség vagy egy jeges szikla is okozhatja a túrázók halálát. A másik lehetõség, hogy az eltûnt turistákat helyi útonállók rabolták ki és ölték meg. Számukra könnyû prédák az egyedül túrázó külföldiek. Az is egy variáció lehet, hogy az eltûnt személyek életben vannak, de nem akarják, hogy megtalálják õket. Statisztikák szerint nyaranta körülbelül 50 000 hátizsákos turista keresi fel a völgyet.