2024.04.23. - Béla

A barcelonai tengerpart igazi bringásparadicsom

A barcelonai tengerpart mentén futó bicikliút igazi paradicsom a bringásoknak, és a város más nevezetességei is jól megközelíthetõk két keréken.
bohócdoktor vizit szja 1%

Bár a város kerékpármegosztó hálózatát a turisták nem vehetik igénybe, közvetve mégis részesülhetnek elõnyeiben, hiszen a Bicing elnevezésû rendszer nagyban hozzájárult a bringázás barcelonai térhódításához. Hatására megnõtt a bicikli népszerûsége, és számos új kerékpárút és -sáv épült, köztük a tengerpart mentén futó szakasz. Ezzel együtt sajnos ma is sok helyen burkolatkövek és sûrû autóforgalom nehezíti a két keréken útra kelõk életét.

"Folyamatosan javul a helyzet - fogalmaz Laia Gordi Vila barcelonai újságíró és kerékpáros -, a városvezetés azonban csak utakat épít, azt már nem magyarázzák el az autósoknak, hogy mivel jár a biciklisek jelenléte. Így néha úgy tûnik, hogy mi, bringások inkább problémát jelentünk Barcelonában, mintsem választ a közlekedési és környezetszennyezési gondokra".

A katalán fõváros egykor kissé elhanyagolt partszakaszát az 1992-es olimpiára újították fel, s részben ennek köszönhetõen vált mára Barcelona az egyik legfelkapottabb turistacélponttá Európában. A partszakaszon végigfutó bicikliút gyönyörû kilátást enged a Földközi-tengerre és a nyüzsgõ strandokra.