2024.04.19. - Emma

30 milliót költenek a horvátok idegenforgalomra

Horvátországban az idén 30 millió eurónak megfelelõ összeget fordítanak az idegenforgalom népszerûsítésére - közölte hétfõn az ország idegenforgalmi minisztere. Damir Bajs szerint a program legfontosabb eleme a magán és az állami idegenforgalmi vállalkozások közös marketingje.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az idei elsõ nyolc hónap volt minden idõk legjobb szezonja a horvát idegenforgalomban, ami jórészt a tavasszal elfogadott új stratégiának köszönhetõ: a következõ négy évben a horvát kormány a magas színvonalú szálláshelyek, a falusi turizmus és a kisebb családi szállók megismertetésével, továbbá a tavalyit meghaladó marketingkiadással igyekszik a jövõben népszerûsíteni az ország turisztikai lehetõségeit.

A horvát idegenforgalom népszerûsítésére ebben az évben a tavalyinál mintegy 2 millió euróval többet, összesen 30 millió eurót költenek fõként külföldön, újabb piacok meghódítása érdekében. A vendéglátás és a szállodaipar közvetlenül 62 ezer embert foglalkoztat Horvátországban, közülük az alkalmazottak 34,2 százaléka dolgozik szállodákban.