2024.04.25. - Márk

Magyarország a díszvendég

Magyarország díszvendégségével nyitotta meg kapuit csütörtökön Közép-Európa legnagyobb szabadidõs és utazási vására Bécsben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Magyar Turizmus Zrt.
bohócdoktor vizit szja 1%

A rangos turisztikai seregszemlén százötven négyzetméteres standon mutatkozik be a magyar turisztikai és kulturális kínálatát. A négynapos programsorozaton hetven ország állít ki.

Január 13-án megnyitotta kapuit Közép-Európa legnagyobb szabadidõs és utazási vására, a bécsi Ferien Messe, amelynek Magyarország soros EU-elnöksége és a jubileumi Liszt Év apropóján idén hazánk a díszvendége. A négynapos seregszemlén a Magyar Turizmus Zrt. tizennyolc hazai társkiállítójával összesen tizennégy szakmai és nagyközönségi kísérõprogramon, valamint az újszerû kialakítású, százötven négyzetméteres nemzeti standján keresztül képviseli az ország turisztikai- és kulturális kínálatát.

A Ferien Messét idén várhatóan csaknem 150 ezer érdeklõdõ keresi fel, akik 70 ország 800 kiállítójával találkozhatnak. Magyarország nagyon népszerû turisztikai célpont az osztrákok körében, évente átlagosan 90 milliárd forintot költenek el idehaza az Ausztriából érkezõ vendégek. Ennek fele az egészségturizmushoz kötõdik, illetve jelentõs a kulturális programokra fordított pénz is.