2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Vadonatúj géppel Budapesten a Jet2.com

Vadonatúj Boeing 737-800 új generációs gépet állított szolgálatba a budapesti járaton a leeds-i központú Jet2.com. A brit diszkont légitársaság, amelynek gépei decembertõl kezdve 90 %-os kihasználtsággal (ún. load factorral) közlekedtek, tegnaptól állította menetrendszerû üzembe a világ legnagyobb szériában gyártott utasgép-családjának, a Boeing 737-esnek a legújabb, 800-as szériájú gépét.
bohócdoktor vizit szja 1%

Budapesti idõ szerint pontosan 16:59-kor, azaz hat perccel a menetrend szerinti érkezés elõtt landolt a Ferihegyi repülõtér 13R futópályáján a brit Jet2.com diszkont légitársaság új utasszállító gépe. A Boeing 737-800-as a Jet2.com által megrendelt változatban összesen 189 kilenc utasnak biztosít ülõhelyet. Korábban a légitársaság a flotta régebbi, 737-300 Classic típusú gépeit használta, amelyek 148 utast szállítottak. A brit fapados légitársaság az egyre nagyobb utasigények miatt döntött úgy, hogy az elsõ, idén rendszerbe állított nagyobb kapacitású gépet a budapesti járaton kezdi el üzemeltetni.

A leeds-i székhelyû Jet2.com eddig elsõsorban az észak-angliai város és Budapest között közlekedtetett repülõgépet, áprilistól azonban megnyitja a skót fõváros, Edinburgh és Ferihegy között is az új járatot. (Korábban a Ryanair ír fapados társaság mûködtetett Glasgow-Budapest járatot, de azt tavaly õsszel megszüntette).

Az elõzetes tervek szerint eleinte heti négy alkalommal repül a Jet2.com gépe Edinburgh és Budapest között. A járat megnyitásáról hosszú idõn át egyeztettek a Budapest Airport és a Jet2.com szakemberei, majd tárgyalások utolsó szakaszában a Magyar Turizmus Zrt. is hozzájárult a járatindításhoz a Légi Marketing Alap nyújtotta támogatási lehetõséggel.

A Jet2.com Boeing 737-800-as gépe nemcsak több utast szállíthat, hanem korszerû, takarékos hajtómûveinek köszönhetõen lényegesen kevesebb a káros anyag kibocsátása és jobb az utaskilométerre számított kerozin felhasználása is. A repülõgép szárnyvégére felszerelt áramlásterelõ törõvégeknek (ún. sharklet-eknek) köszönhetõen pedig sikerült tovább csökkenteni a repülõgép légellenállását és ezzel további 1,5-2 %-kal csökkenteni az üzemanyag fogyasztást.