2024.03.29. - Auguszta

Tunézia, Egyiptom: Kockáztat és utazik?

Rendkívüli akciókat terveznek az idei szezonra az utazási irodák és a szálláshelyek, hogy visszacsalogassák a turistákat az utóbbi idõben zavargásoktól sújtott Egyiptomba és Tunéziába. Csak a bátraké a lehetõség, vagy megnyugodtak már annyira a kedélyek, hogy érdemes kihasználnunk a talán soha vissza nem térõ lehetõséget?
bohócdoktor vizit szja 1%

Az Észak-Afrikában tapasztalható feszült helyzet miatt hogyan változhatnak az utazási tendenciák? Várható, hogy elfordulnak az utazók a kedvezõ árak miatt eddig oly kedvelt Egyiptomtól vagy Tunéziától? – érdeklõdött a Privátbankár.hu több érintett utazási irodánál.

Akik már többször jártak Tunéziában és Egyiptomban, a belpolitikai helyzet rendezõdése után valószínûleg továbbra is ezt a térséget választják majd pihenésük helyszínéül – nyilatkozták a Kartago Tours jogi osztályán, hozzátéve: akik idén elõször látogattak volna el ide, de az események nyomán erre az eredetileg lefoglalt idõpontban nem nyílt lehetõségük, nagy valószínûséggel elhalasztották utazásukat késõbbi idõpontra vagy pedig másik úti célt választottak. Kérdésünkre, hogy várható-e, hogy a szállodák, illetve az utazási irodák kedvezményekkel próbálják visszacsalogatni az átpártoló turistákat Észak-Afrikába, az irodánál sejtelmesen csak annyit közöltek: természetesen az adott piaci helyzetben lehet számítani az utazók számára igen elõnyös akciók kiadására.

Érdemes tehát nekivágnunk? Vajon hogyan tudják garantálni az utasok biztonságát? Az üdülõövezetekben a helyszínen tartózkodók, illetve idegenvezetõink szerint teljes a nyugalom és a biztonság, így lassan beindulhat az újabb szezon – közölték a társaságnál.