2024.04.23. - Béla

Ezekre figyeljen utazás elõtt

Az utasbiztosításnál az egészségügyi szolgáltatás limitje fõleg azokban az országokban fontos, ahol drága az ilyen ellátás, oda utazva korlátlan, vagy 50-70 millió forintos felsõ határral kötött biztosítást javasol a Magyar Biztosítók Szövetsége.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az említett körbe tartozik az USA, Kanada, valamint Izrael. Néhány napos kórházi kezelés Európában is belekerülhet akár több millió forintba is.

A MABISZ arra is felhívja az utazók figyelmét, hogy a bankkártyához járó biztosítást ellenõrizzék elutazás elõtt. Nézzék meg, hogy milyen összegû fedezetet vállal az a mögött álló biztosító, illetve mely országokban, és hány napra vállalja a kockázatot. Fontos ellenõrizni azt is, hogy milyen sporttevékenység közben szenvedett balesetre szól a biztosítás.

Bár a MABISZ közleménye nem említi, de a bankkártyákhoz tartozó biztosítások minimalizálják vagy kizárják az ilyen kockázatot, míg a külön kötött üzleti utasbiztosításokhoz is csak kiegészítõként vásárolhatók például az extrém sportokkal kapcsolatos szolgáltatások. Ebbe a körbe tartozik a legtöbbek által ûzött vadvízi evezés is.