2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kispál „originál” a SZIN-en

A tizenkilenc évvel ezelõtti, eredeti felállásban, a korai Kispál dalok legjobbjait válogatva lép fel az augusztus 23-26-ig tartó Szegedi Ifjúsági Napokon a Kispál és a Borz.
bohócdoktor vizit szja 1%

„Ti is reszelni fogtok?” Ez a legendás kérdés a rendszerváltás elõtti utolsó SZIN-en hangzott el a Lord együttes technikusától, amikor az elõttük fellépõ – akkor még kezdõnek számító - Kispál zenekar stílusát firtatta.

Az akkori Kispál felállás: Brautigam Gábor (dob), Kispál András (gitár), Lovasi András (basszus, ének) most újra összeáll a Szegedi Ifjúsági Napokon, és már tudjuk, hogy nem reszelnek.

Lovasi András, a zenekar frontembere elmondta: „Brautigam mostanában besegített a Kispál próbákon - ha Mike nem ért rá - és így jött az ötlet, hogy néhány koncert erejéig - mert vissza jöttek a régi ízek – kipróbáljuk, milyen most játszani a dalokat az eredeti felállásban.”

A Kispál „originál” tehát most a SZIN-en mutatkozik be (újra), hisz az már történelmi tény, hogy ennek a felállásnak a legnagyobb vidéki közönségtábora Szegeden volt. Repertoáron fõként az elsõ három album anyaga, néhány számban Ózdi Rezsõvel (basszusgitár) kiegészülve.

Jó szórakozást kíván az utazunk.com!