2024.03.29. - Auguszta

XII. Dinnyefesztivál

Az immár országos hírûvé vált Medgyesegyházi Dinnyefesztivál 1995-ben indult útjára. A közönség számára ingyenes fesztiválok nyújtotta kikapcsolódás, szórakozás közelebb hozta az itt élõ embereket egymáshoz.
bohócdoktor vizit szja 1%

A szakmai elõadásoknak már visszatérõ vendégei vannak, neves elõadók érkeznek a településre, hogy mindig újabb és újabb dinnyetermesztési szaktanácsokat adjanak a termelõknek. A fesztivál elmaradhatatlan epizódja a játékos versengés, melyben van dinnyepakoló, dinnyesaccoló, dinnyeevõ verseny. A “legtökösebb dinnye” címre a gazdák már tavasszal elkezdik dédelgetni a fesztivál idejére óriásira növõ dinnyéiket.

A helyi kultúra képviselõi, amatõrök, zenészek mellett a fesztiválon fellépnek a régió, a megye mûvészeti csoportjai, színészektõl kezdve a néptánc együttesekig. A korábbi évekhez hasonlóan idén is neves zenekarok szórakoztatják a közönséget Medgyesegyházán. Itt lesz többek között a Hooligans, az Irigy Hónaljmirigy, Dobrády Ákos, a Neoton Família, Márió, Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar, valamint az Edda. Ezenkívül lesznek gyerekprogramok, ünnepi felvonulás, divatbemutató, tánc, operett, sorsjegyhúzás és tûzijáték.

Idén augusztus 4-5-6-án a medgyesegyháziak ismét arra vállalkoznak, hogy számos színes, színvonalas programot kínáljanak ingyen az érdeklõdõknek és egy olyan élményekben gazdag hétvégét nyújtsanak, ahol minden korosztály megtalálja a kedvére való szórakozást.