2024.04.23. - Béla

Turnén a Kispál „originál”

Két bejátszó buli után a Szegedi Ifjúsági Napokon mutatkozik be a nagyközönség elõtt, az eredeti formációban újra összeálló Kispál és a Borz. A SZIN után még egy ötállomásos turné is következik ebben a felállásban.
bohócdoktor vizit szja 1%

A tizenkilenc évvel ezelõtti, eredeti felállásban, a korai Kispál dalok legjobbjait válogatva mutatkozik be többállomásos koncertturnéján a Kispál és a Borz. A zenekar a szlovákiai Kamocsán illetve a Zala megyei Õriszentpéteren melegít be, majd augusztus 24-én a SZIN következik. A Szegedi Ifjúsági Napok fontos állomás a zenekar életében, hisz az már történelmi tény, hogy ennek a felállásnak a legnagyobb vidéki közönségtábora Szegeden volt.

A Brautigam Gábor (dob), Kispál András (gitár), Lovasi András (basszus, ének) trió a SZIN után Mezõtúron, Pécsen, Budapesten, Sopronban és Debrecenben ad koncertet, megörvendeztetve a zenekarral õsi és bizonyára a mai rajongóit is, akik már csak lemezen találkozhattak az eredeti verzióval.

Az õsi Kispál újraélesztésével kapcsolatban Lovasi András, a zenekar frontembere elmondta: „Brautigam mostanában besegített a Kispál próbákon - ha Mike nem ért rá - és így jött az ötlet, hogy néhány koncert erejéig - mert vissza jöttek a régi ízek – kipróbáljuk, milyen most játszani a dalokat az eredeti felállásban.”

A Kispál „originál” tehát most egy turnén mutatkozik be (újra), repertoáron fõként az elsõ négy album anyagával. Azért hogy az elsõ dalok eredeti hangszerelésben szólaljanak meg, több koncerten a kezdeti idõszak basszusgitárosa, Ózdi Rezsõ is vendégszerepel. A turné egyben egy kísérlet is arra, hogy hogyan mûködnek a közel 20 évvel ezelõtti hangszerelésû számok 2006-ban.

Kispál „originál” turné:

08.19. Kamocsa, Oaza Camp
08.20. Õriszentpéter, Hétrétország Fesztivál
08.24. Szeged, SZIN
08.26. Mezõtúr, Túri Vásár
08.29. Pécs, Hullám Fürdõ
08.31. Budapest, A38
09.01. Sopron, VOLT Terasz
09.08. Debrecen, Lovarda

Jó szórakozást kíván az utazunk.com!