2024.03.29. - Auguszta

AIDA Monumentális Opera

Az AIDA Monumentális Opera nem csak a kultúra és a látvány kombinációja egy lélegzetelállító zenés színházi elõadás keretében, de különleges tûz effekteket is felvonultat.
bohócdoktor vizit szja 1%

Pier’Alli az olasz díszlet- és kosztümtervezõ, aki a milánói Scalában és a Teatro Olimpico di Vicenzában is dolgozott, létrehozta és megrendezte ezt a produkciót, mely több mint 200 mûvészt (balettkar, kórus, zenekar és más egyéb) vonultat fel, és akiket Maestro Walter Haupt vezényel.

A premier Sao Pauloban lesz 2006 májusában, ezt mintegy 60 latin amerikai és Európai elõadás követi.

A lenyûgözõ színpad középpontjában egy átjárható, 12 m magas piramis van, mely önmaga körül forog. Fantasztikus fény projekciók a háttérben lévõ óriási, 25 x 10 m-es kivetítõn, a lélegzetelállító pirotechnikai effektek, nagyszerû, ízléses, de hagyományos kosztümök vezetik el a nézõt a színek közti utazásra. Ez teszi az AIDA MONUMENTÁLIS OPERÁT egy újszerû, egyedi produkcióvá.

A történet:

Az AIDÁ-t, az operák operáját, Giuseppe Verdi (1813 – 1901) szerezte 1870/71-ben, de nem a Szuezi csatorna megnyitóünnepségére íródott. Verdi szerzeményei az örökkévalóságnak szólnak, ahogy az AIDA is.

Verdi AIDÁja 4 felvonásos, és az egyiptomi parancsnok Radames történetét meséli el, aki beleszeret a rabul ejtett etiópiai hercegnõbe AIDÁba, mindamellett, hogy házassága ki volt tûzve Amnerisszel a fáraó lányával.

A történet tragikus lefolyása a szerelem és a politikai befolyás között mozog. Amikor AIDA megpróbálja kiszabadítani apját, akit az egyiptomiak bebörtönöztek, õt is elfogják. Egy titkos találkakor Ramadesnek el kell döntenie, hogy megtagadja szerelmét, és AIDA börtönben marad, vagy megtagadja önmagát és menekülésre kényszerül. A szerelmet választja és megpecsételi sorsukat: Ramadeszt és AIDÁT elfogják, és halálra ítélik.

PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA - 2006. NOVEMBER 29., 20 óra

Jegyek kaphatóak a Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatában.

Jó szórakozást!