2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Téli menetrendre vált a Malév

A Malév téli menetrendje október 29-én, a hónap utolsó vasárnapján 00.00 órakor lép életbe, a nyári-téli idõátállással egy idõben. Az utasoknak így nem okoz fennakadást az óra átállításából adódó eltérés, hiszen az új menetrend már az új idõpontokon alapul. A Malév a téli menetrendi idõszakban átlagosan heti 465, naponta 65 menetrend szerinti járatot üzemeltet.
bohócdoktor vizit szja 1%

A nemzeti légitársaság ebben az idõszakban 34 ország 50 városába, code-share partnereivel együtt pedig 39 ország 71 városába közlekedtet menetrend szerinti járatokat.

A Malév téli menetrendjében ismét népszerûnek ígérkezik a Bangkokba közlekedõ járat, mely idén elsõ alkalommal az elõzõ évhez képest már két héttel korábban november 15-én felszáll. A nemzeti légitársasággal utazók novemberben heti két alkalommal, decembertõl pedig hetente háromszor juthatnak el a misztikus Távol-Keletre. A szokásos menetrend szerint alakul a tengeren túli járatok forgalma, New York-ba heti négyszer, Torontóba heti háromszor repülnek a Malév B767-200 ER típusú gépei.

A Malév téli menetrendje Európán belül is az utasok megváltozott igényeihez igazodik.
A legtöbb menetrendszerinti járatát, szám szerint naponta ötöt Amszterdamba üzemelteti a légitársaság. Az új amsterdami menetrend a korábbihoz képest jobb napi elosztást ajánl, és az átszálló utasoknak több elérhetõ járatot, rövidebb várakozási idõt kínál mindkét célállomáson.

Ugyancsak napi öt járatot kínál a Malév Londonba, a British Airways légitársasággal közösen, kettõt Gatwick, hármat pedig Heathrow repülõterére. Londoni átszállással öt távoli brit célállomásra (Edinburgh, Manchester, Newcastle, Glasgow, Aberdeen) juthatnak el a Malév utasai a British Airways üzemeltette, de Malév járatszámmal is rendelkezõ code-share járatokon.

Temesvárra sûríti járatainak számát a légitársaság, október 29-tõl már napi két Malév gép biztosítja az összeköttetést a romániai várossal. Európa legfiatalabb fõvárosába, Podgoricába hetente háromszor, Marosvásárhelyre pedig hetente hatszor közlekednek a légitársaság menetrendszerinti járatai. A nyári szezonális célállomásokra közlekedõ járatok, – Dubrovnik, Split, Burgasz, Malaga – a téli idõszakban szünetelnek.

A Malév téli menetrendjének egyik újdonsága, hogy a nyáron Tel Avivba indított heti két plusz járata a téli menetrendben is megmarad, így hetente, továbbra is összesen kilenc alkalommal repülnek a légitársaság új generációs Boeing repülõgépei Magyarország és Izrael között.