2024.04.19. - Emma

Ismét verseny a Virágos Magyarországért

Immár 14. alkalommal hirdették meg a Magyar Turizmus Zrt. égisze alatt a Virágos Magyarországért versenyt a különbözõ állami és civil szervezetek. Az idén Eger és Noszvaj indul a legszebb település címéért az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe) - mondta Kunczéné Fellegi Katalin, a verseny fõvédnöke a kedden a Gellért szállóban rendezett tájékoztatón.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az immár több mint egy évtizedes múltra visszatekintõ Virágos Magyarországért ma már mozgalommá vált, hiszen évente mintegy kétmillió ember tevékenykedik a virággal díszített, kulturált környezet megteremtése érdekében.

A 12 európai ország részvételével zajló európai versenyben tavaly a város kategóriában Nagyatád arany, a falu kategóriában Orfû bronz fokozatot ért el. Az idei indulók, Eger és Noszvaj polgármesterei a keddi tájékoztatón beszámoltak településük értékeirõl és a felkészülés részleteirõl. A vetélkedésnek minden évben vannak kiemelt témái.

Az idén a településeket felkeresõ szakmai zsûri megkülönböztetett figyelmet fordít a településképet meghatározó épületek környezetének gondozottságára - jelentette be Kokics Tibor, a szervezõ bizottság elnöke, a mozgalom egyik alapítója.

Dr. Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. igazgatóságának elnöke kiemelte, hogy a verseny az idén szorosan kapcsolódik a Zöld Turizmus Évéhez, de ettõl függetlenül is nagyon értékes kezdeményezés, hiszen a vendégfogadáshoz a nívós, kellemes környezet alapkövetelmény.

Amint arról Pollák Erika, a nemzetközi verseny szaktekintélye, a magyarországi megmérettetés kezdetektõl fogva lelkes szervezõje bejelentette, a 2007-es év újdonsága "Az én Virágos Városom" és "Az én Virágos Falum" címû fotópályázat. A fõdíj kategóriánként egy-egy 100 ezer forintos ajándékutalvány. A részletes pályázati feltételek a www.itthon.hu honlapon tekinthetõk meg.