2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Megnyílt az elsõ hétcsillagos szálloda

Az SGS minõségellenõrzõ és tanusító intézet még vizsgálja, hogy az új luxushotel kiérdemli-e a rekordnak számító hét csillagot, de Matteo Aiolfi, a svájci szervezet szóvivõje szerint "nagyon valószínû, hogy a szálloda megkapja a besorolást." Az ultra-luxus kategóriába igyekvõ hotelekben szolgáltatások egész sorát kell biztosítani a vendégek számára: "Ezek közé tartozik például a személyi sofõr, aki kimegy a vendégért a repülõtérre, és arról is gondoskodik, hogy a limuzinban kedvenc muzsikája szóljon" - mondta Aiolfi.
bohócdoktor vizit szja 1%

A Town House Galleria ki is tesz magáért: a vendégeket Bentley típusú luxusautó viszi, ha éppen egy kis vásárolgatáshoz támad kedvük, és nemcsak 24 órában a vendég kívánságait lesõ komornyik, hanem zongorista is tartozik a 25 lakosztály mindegyikéhez. A kedves vendég még a fürdõszobában is óriásképernyõs plazmatévét nézhet, némi felárért pedig elõre megrendelheti új cipõjét krokodil- vagy kengurubõrbõl, és mire megérkezik Milánóba, már várja is az új lábbeli.

A Town House Galleria legnagyobb lakosztálya 1500 négyzetméteres, és persze ára is hétcsillagos: éjszakánként 4000 euróért, nagyjából egymillió forintért lehet kivenni. "Milánóban rengeteg szép szálloda van, de a gazdagoknak igazán megfelelõ szolgáltatást egyik sem nyújt" - mondta el Alessandro Rosso szállodaigazgató a Die Welt címû német napilap honlapján megjelent cikk szerint. Mostanáig a dubaji Burj al-Arab volt a földkerekség egyetlen hétcsillagos szállodája, különbség azonban, hogy státusáról az SGS nem állított ki hivatalos tanúsítványt.

Hirado.hu