2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Közép-Dunántúl várja a zöldutazókat!

2007. április 28-án régiós természetjáró különvonatot indít a Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága, a Közép-dunántúli Regionális Természetbarát Szövetséggel közös szervezésben.
bohócdoktor vizit szja 1%

A vonat 7.50-kor indul Székesfehérvárról Bakonyszentlászlóra, visszafelé pedig 16.55-kor indulhatnak a megfáradt túrázók. Az útvonal Székesfehérvár-Veszprém-Eplény-Zirc-Porva-Csesznek-Vinye-Bakonyszentlászló. A vonat indulására várakozókat játékra hívja az MT Zrt: aki helyesen tölti ki a természetjárással kapcsolatos kérdéseket tartalmazó totót, ajándékot kap munkatársainktól.

A program a Porva, Csesznek és Dudar települések által meghirdetett "Vár a Bakony" c. rendezvényhez is kapcsolódik, amelyre április 28. és május 1. között várják a zöldutazókat. A program keretében meghirdetett „No motor ralin” bárki részt vehet, aki vállalkozik a három települést összekötõ 19 km-es túraút megtételére, gyalog, biciklivel, lóháton, lovaskocsival, kecskén, vagyis bármilyen módon, „élõ erõvel”.

A túravonatra szóló menetjegyek vásárlásával kapcsolatban érdeklõdni lehet a Fejér Megyei Természetbarát Szövetségnél, Juhászné Idul Máriánál, a 06-30-483 9701-as telefonszámon.