2024.04.25. - Márk

Tizenötödik SZIGET - SZIGET 2007

Minden idõk legjobb zenei felhozatalával, és egy nulladik napi LGT koncerttel ünnepli a Sziget a 15. fesztivált. A zenén kívül természetesen lesz más is. Színház, tánc, komolyzene, kabaré, performansz, filmbemutatók, képzõmûvészet, kézmûvesség, irodalmi bemutatók, gyerek-, sport-, és szabadidõs programok, tehát minden, ami nemzetközi szinten is egyedivé teszi a Szigetet. A jubileumi rendezvény – a nulladik nappal együtt - augusztus 7-15-ig várja látogatóit.
bohócdoktor vizit szja 1%

Napijegy július 15-ig olcsóbban

A jubileumi sziget újdonsága, hogy a korábbi évektõl eltérõen, mostantól napijegyet is lehet venni kedvezményes áron. A július 15-ig tartó akcióban 7000 forint lesz a napijegy ára, beleértve a nulladik napi LGT koncertet is. Hetijegyet május 10-tõl már teljes áron lehet kapni, de az „ottalvós” hetijegy, ami 37500 forintba kerül, nyolc napra szól, hiszen ez a bérlet az LGT koncertre is érvényes. Így valamivel több, mint 5 napijegy áráért 8 napig szórakozhatnak az ottalvós bérletvásárlók. Természetesen lehet még „hazamenõs” hetijegyet is kapni, ennek ára 30.000 forint. Ezzel is most még majd’ 3 napot sporolhat, aki egy egész hetet akar tölteni a Szigeten.

Szolgáltatások a Szigeten

Az idei Szigeten továbbra is a látogatók kényelmes szórakozását segítik a már megszokott
szolgáltatások (mosodától a csomagmegõrzõig, gyerekmegõrzõtõl a postáig). Továbbra is lehet a Szigeten bank-automatából pénz felvenni, a bejárati pénztárban bankkártyával fizetni. Lesz továbbá patika, talált tárgyak osztálya, értékmegõrzõ, 168 órás egészségügyi és biztonsági ügyelet, nyelvi elsõsegély sátor, információs pult és számos további szolgáltatás, ami kényelmessé teszi a Szigeten eltöltött hetet. A szervezõk minden lehetséges fórumon felhívják a Szigetre indulók figyelmét, hogy a tömegközlekedést vegyék igénybe. Ennek érdekében külön busz és hajójáratokat is indítanak, valamit kedvezményes transzferárakkal taxiszolgáltatást is igénybe vehetnek a Szigetre látogatók. Lehet majd a szigeten kerékpárt bérelni illetve lesz kerékpár megõrzõ, ahol kisebb javításokat is végeznek igény szerint. A Szigeten, a már megszokott információs pult mellett, idén már mozgó információsok és megújult információs táblák segítik az eligazodást. Tovább bõvül a közvilágítás is.

A vendéglátás terén a tavaly elõtt debütált és bevált vendéglátó blokkok idén is megmaradnak, ezek szerint öt ilyen vendáglátó centrum szolgálja ki majd a látogatókat. Ezekben minden igényt kielégítõ ételkínálat valósul meg (kürtõskalács, hot-dog, lángos, minifánk, kenyérlángos, fõtt- és pattogatottkukorica, gyümölcs, pékség, gyros, falafel, melegszendvics, hekk, pizza, grillételek, fõzelék, palacsinta, héjában sült krumpli, vegetáriánus konyha, reform és bio ételek, italok, aszaltgyümölcs, jégkrémdrazsé stb.). A nemzetek konyhája változatos világát idén már a mexikói konyha, brazil édesség, olasz tésztázó és tradícionális „õsi” magyar konyha is színesíti és idén ismét lesz a Szigeten
tejbár is.