2024.03.29. - Auguszta

IX. Falunap és Gombóta Fesztivál

Sáránd, Sportpálya, 2007. július 7. szombat - A 2007. évi Sárándi Falunap programja is hasonló lesz az elõzõ évihez. A nap a fogatok felvonulásával indul, mint tavaly, majd a Sportpályán ünnepélyes megnyitóval veszi hivatalosan is kezdetét a rendezvény.
bohócdoktor vizit szja 1%

Lesz ismét Gombóta fesztivál, fõzés, kirakodóvásár, forgó, ugrálóvár, rendõrségi bemutató, nyugdíjas csoportok bemutatói, pónilovaglás (ez most elõször szerepel a programban), arcfestés, gyerekeknek bohócmûsor, gyermekszépségverseny, tûzijáték, rajzverseny nyereményekkel, tombola, foci, néptáncbemutatók stb. Sztárvendég a Groovehouse.

Régóta járja egy közmondás Sáránd környékén, hogy „Szegény ember azt eszik, ami van, a jómódú pedig, amit akar!”. Így szinte minden család étrendjében hetente többször is szerepelt a fõtt tészta. A fõtt tészták „királynõje” Sárándon a falu névadó étele, a gombóta, ezt a tésztafélét ugyanis annyira kedvelték és olyan gyakran fõzték meg nálunk, hogy a környékbeli emberek a sárándiakat csak így emlegetik: „gombótások”. Nagyon egyszerû, ízletes, tápláló egytálétel, elkészítése kevés idõt vesz igénybe.

Aki ellátogat a Sárándi Falunapra, nemcsak megkóstolhatja ezt az ételt, de részt vehet akár az elkészítésében is.