2024.04.20. - Tivadar

Nem költ túl sokat az Adrián a magyar turista

A magyar turisták Horvátországban napi átlagban 47 eurót (11 és fél ezer forint) költenek, ezzel a vizsgált hét ország közül a hatodik helyen állnak - derült ki abból a fölmérésbõl, amelyet a Horvát Idegenforgalmi Szövetség készíttetett.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az Idegenforgalmi Intézet munkatársai egy kutatási program keretében 4476 külföldi nyaralót kérdeztek meg pénzkiadásaikról. Az eredmény azt mutatja, hogy az angolok állnak az elsõ helyen napi 115 eurós (több mint 28 ezer forint) költéssel, a másodikak a franciák 100 euróval, majd az olaszok, a németek és az osztrákok után jönnek a magyarok, õket követik a hollandok egy eurónyi különbséggel.

A vizsgálati eredménybõl az is kiderült, hogy a külföldi turisták naponta szállásra több mint 17 és fél eurót, étkezésre 15, italfogyasztásra 5, míg kultúrára és szórakozásra két és fél eurót költenek. Marin Skenderovic, az idegenforgalmi szövetség budapesti képviselõje az MTI-nek azt mondta, hogy a költési sorrend megegyezik a küldõ piaci pozíciójával, vagyis Magyarország a hatodik helyen áll a küldõ országok közül, és a költésben is a hatodik.

A számok azt is mutatják, hogy a Horvátországban üdülõ külföldiek csak közepesen költenek, ugyanakkor az is kiolvasható az eredményekbõl, hogy a minõségen kell javítaniuk a vendéglátóknak, elsõsorban több, magas színvonalú szálloda és kiszolgálás kell Horvátországban - tette hozzá.

MTI