2024.04.24. - György

Sikeresen zárult a Csabai Kolbászfesztivál

Komoly megmérettetések, nagyközönségi és szakmai rendezvények, az egész családnak kellemes kikapcsolódást biztosító programok várták október 20. és 23. között a Csabai Kolbászfesztivál látogatóit. Az egyik legnagyobb népszerûségnek örvendõ hazai gasztronómiai fesztivált Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, illetve a gasztronómiai versenyeken a zsûri tagjaként értékelte a hungarikumnak számító csabai kolbászokat. A kolbászkészítõ versenyre a szervezõk idén rekordszámú jelentkezést fogadtak, a fesztiválon 360 csapat mérte össze tudását.
bohócdoktor vizit szja 1%

A Csabai Kolbászfesztivált az idei évben is gazdag programkínálat jellemezte: több helyszínen folyamatosan zajlottak a népi kultúra legnemesebb értékeinek bemutatói, a játékos gyermekprogramok és a zenés, szórakoztató mûsorok. Az eseményen fellépett többek között az Adagio együttes, a Hobo Blues Band, Békés Est címmel a Váradi Roma Café együttes adott koncertet, a kisebbek jókedvérõl pedig többek között a Napsugár Bábszínház és a Sebõ Együttes zenés gyermekmûsora gondoskodott. A négynapos eseményt a Muzsikás Együttes koncertje zárta.

A fesztivállal egy idõben került megrendezésre a Borvigadalom és vásár elnevezésû rendezvény is, amelyen a legjobb hazai borokkal ismerkedhettek meg az érdeklõdõk. A szervezõk a jótékonykodásról sem feledkeztek meg, kolbász- és borárverést tartottak, ahol igazi kuriózumok találtak gazdára.

A Csabai Kolbászfesztivál keretein belül Békéscsaba városa harmadik alkalommal rendezte meg a Turisztikai Kiállítást, amelyen a kiállítók Békés megye, a Dél-alföldi régió, valamint az ország különbözõ megyéinek, településeinek turisztikai kínálatát vonultatták fel, továbbá utazási irodák, szállodák és Békéscsaba külföldi testvértelepülései hozták el ajánlataikat.