2024.04.19. - Emma

Rövidebb, jobb és nem drágább: Sziget 2008

Öt plusz egy napos lesz jövõre a Sziget. A szervezõk erõs programot ígérnek, s a kiesõ költségek miatt a jegyárak a tavalyihoz képest nem emelkednek. Rövidebb fesztivált, de erõsebb programot terveznek 2008-ban a Sziget szervezõi. Mindezt a 2007-es áron.
bohócdoktor vizit szja 1%

A Sziget-szervezõk úgy döntöttek – mutatva ezzel azon szándékukat, hogy csökkentsék a környezõ lakókat érõ esetleges kellemetlenségeket -, hogy a korábbi, a nulladik nappal hét plusz egy napos Sziget helyett öt plusz egy naposra (a plusz egy, tehát „nulladik” napon 1 nagy koncertet szervezve) tervezik a 2008-as fesztivált. A döntés a Sziget programstruktúráját nem érinti, tehát a Szigetre korábban jellemzõ változatos programhelyszínek nem változnak.

Sõt a – változással arányosan nem csökkenõ - korábban hét napra szánt programköltségvetés most öt napra oszlik el, így a szervezõk többet tudnak a nagyobb sztárokra költeni. Mindezzel párhuzamosan, a két nap miatt kiesõ technikai és egyéb költségek lehetõvé teszik, hogy a szervezõk a 2008-as Szigetet a 2007-es áron kínálják, tehát sem a napijegyek, sem a hetijegyek ára jövõre nem emelkedik.

További intézkedésként a pesti oldalhoz legközelebb lévõ ún. metál színpad mûsora – a Nagyszínpadéhoz hasonlóan – legkésõbb 23 óráig tart majd, s a nagyobb programsátraknál további zajszigetelõ falakat is építenek, azzal a szándékkal, hogy a környezõ kerületek érzékenyebb lakói számára is tolerálhatóvá váljék a fesztivál.