2024.03.29. - Auguszta

Növekvõ belga sajtóérdeklõdés Magyarország iránt

A brüsszeli Conrad Hotelben a belga sajtó mintegy 240 jeles képviselõjének részvételével került megrendezésre 2008. január 15-én a 10. UNION (Antor – Nemzeti Turisztikai Képviseletek Szövetsége) szakmai találkozó. A Brüsszelben turisztikai képviseletet mûködtetõ 34 ország között Magyarország is szerepel, a Magyar Turizmus Zrt. képviseletében.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az év legjelentõsebb turisztikai sajtóeseményén az MT Zrt. elõzetes megállapodásokat írt alá forgatócsoportokkal, illetve mintegy 10 jelentõs szakmai, szabadidõs magazin és média képviselõjével. A megállapodások Magyarországról szóló cikkek, riportok, valamint filmek készítésére vonatkoznak. Ennek megfelelõen 2008 júniusában hazánkban forgat az Escapade Gourmande címû mûsor stábja, várhatóan az Eger-Tokaj térségben.

A forgatócsoport 2007 júniusában már járt Magyarországon egy gasztronómiai film elkészítése kapcsán. Tavasz végén az RTBF Télétourisme magazinjának munkatársai látogatnak a Balatonhoz. Mindkét adást átveszi a TV5 Monde (365 millió tv nézõ) és a Discovery Channel (90 millió tv nézõ) is. A Budapesti Tavaszi Fesztivál idején a népszerû Flamand TV magazin, a Vlaanderen Vakantieland forgat Budapesten. A mûsorban tavaly a Balaton, Hévíz, Eger és Miskolctapolca mutatkozhatott be.