2024.03.28. - Gedeon, Johanna

A Magyar Turizmus Zrt. standja volt a legjobb Londonban

A nemzetközi standok közül a Magyar Turizmus Zrt. standja bizonyult a legjobbnak az idén február 12. és 14. között megrendezett londoni Confex (rendezvényszervezõk) kiállításon. A független szakértõkbõl álló zsûri Best Stand, Shell Scheme díját ünnepélyes keretek között adták át az MT Zrt. londoni külképviselet-vezetõjének.
bohócdoktor vizit szja 1%

A minden év februárjában Londonban megrendezésre kerülõ International Confex kiállítás a 25. évfordulóját ünnepelte idén. Növekvõ népszerûségét és az Egyesült Királyságban elfoglalt kiemelt szerepét mutatja, hogy az idei évben a látogatók száma már a második nap délutanján meghaladta a tavalyi kiállítás teljes látogatószámát.

A Magyar Turizmus Zrt. 2008. évi marketingtervében Nagy-Britannia a legjelentõsebb küldõpiacok között szerepel. A Magyarországra irányuló brit beutazóforgalomban a 2007. év végétõl ismét fellendülés volt tapasztalható: novemberben 20,7%-kal, decemberben pedig 24,1%-kal nõtt a britek általa hazai kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma.. Az összes vendégéjszakák számát tekintve Magyarország legjelentõsebb küldõpiacainak rangsorában Nagy-Britannia a dobogós 3. helyen végzett Németország és Ausztria után, 612.732 vendégéjszakával. A brit piacon az új légijáratok nyitása, a légikapacitás csaknem 40%-os bõvülése és a Budapest Winter Invasion kampányra koncentráló erõteljes marketingtevékenység hozta meg a gyümölcsét.