2024.03.29. - Auguszta

Bormarketing a fellegekben

Elismert magyar pincészetek boraival újította meg kínálatát a Malév repülõgépei fedélzetén. A fehér-, vörös- és desszertborokat, valamint pezsgõket a légitársaság 34 ország 53 célállomására közlekedõ mintegy napi 120 járatán kínálják a Malév légiutas-kísérõi a javarészt külföldi utasoknak. A januártól megújult borkínálatot a légitársaság a legnagyobb, Boeing 767-300 típusú gépének fedélzetén Tompa Imre szakújságíró segítségével mutatta be a sajtó képviselõinek.
bohócdoktor vizit szja 1%

A Malév hagyományosan nagy gondot fordít arra, hogy utasainak jó minõségû magyar borokat kínáljon, és ezzel a minõségi hazai borok jó hírét terjessze világszerte. Az idén január elején megújult borkínálatba hat fehér-, négy vörös-, két desszertbort, valamint két pezsgõt választott a légitársaság.

A minõségi magyar borokat a business utasoknak bármely napszakban, míg a turista utasoknak a 10.00 óra után induló járatokon kínálják. Egy járatra egyszerre hétfajta bor és egyfajta pezsgõ kerül felkészítésre, a business osztályon két-két fajta vörös és fehérbor, egyfajta desszertbor és pezsgõ, míg a turista osztály kínálatában egy-egy fajta fehér és vörösbor szerepel. A tendernyertes borok folyamatosan váltják egymást a fedélzeten, ezzel is változatosabbá téve a légitársaság borkínálatát.

A Malév utasai összesen 291 ezer palack bort és pezsgõt fogyasztottak a fedélzeten 2007-ben. A legtöbb, 160 ezer palack (120 ezer liter) a vörös borból fogyott, míg a fehérborból összesen 91 ezer palacknyit (68.250 liter) szolgáltak fel.