2024.04.23. - Béla

Sorban nyílnak az új repülõterek az országban

Felpörögnek a vidéki repülõtér-fejlesztések idén és az elkövetkezõ években. Nemcsak repülõterekrõl van azonban szó a projektek kapcsán, hanem olyan kiegészítõ szolgáltatásokról is, mint például szálloda, konferencia-központ, légitaxi vagy utazásszervezés.
bohócdoktor vizit szja 1%

Mint a Világgazdaság mai számában beszámolt róla, összességében legalább 12-15 milliárd forintot költenek a légi infrastruktúrára és azokra a kapcsolódó szolgáltatásokra, amelyekkel fellendíthetõ a beutazó regionális turizmus és a helyi kereskedelem. A legtöbb helyen azonban nemcsak személyfuvarozással foglalkoznának, hanem áruátrakással is.

A Veszprém melletti Szentkirályszabadján 2 év múlva nyílik meg egy új repülõtér, Tökölön repülõgép-javító központban gondolkodnak, míg Debrecenben új projektkoncepciót fogalmaztak meg. Utóbbinak az lenne a célja, hogy a repülõtér környezetében magas színvonalú infrastruktúra-fejlesztéssel üzleti aktivitást generáljon. Eközben 2 éves szünet után Siófok ismét megnyitja a Siófok-Kiliti repülõteret, ahová 25-30 fõs légitaxijáratokat és magánrepülõgépeket várnak. Ebben az évben csak nyáron üzemelne a repülõtér, jövõre azonban már egész évben.