2024.04.19. - Emma

Ausztrália, Óceánia

Ausztrália

Ausztrália a déli féltekén található, így amikor nálunk tél van, ott akkor tombol a nyár. Az idõjárás ugyan egész évben melegebb, mint az európai idõjárás, de a legmelegebb hónapok a december és a január. Körutazásra, városnézésre a tavaszi és õszi hónapok a legalkalmasabbak. Az ország északi része a trópusi övezethez tartozik, novembertõl márciusig lehet számítani rövid, ám annál hevesebb záporokra, monszunszerû esõzésekre. Igazi furcsaság a karácsonyt a nyár közepén, +35 fokban, hó nélkül, a helyi "beachen" ünnepelni! Ez élmény a javából!
bohócdoktor vizit szja 1%

Új-Zéland

Soha nem lehet olyan szörnyû az idõ, hogy ne lehessen Új-Zélandra utazni. A melegebb hónapok novembertõl áprilisig tartanak. December 20.-tól január végéig kissé zsúfolttá válhatnak az üdülõhelyek, mivel ekkor van az iskolai szünidõ.

Tahiti

Az egy hónapon át tartó Heiva i Tahiti ünnep olyan Tahitin, mint a karnevál Brazíliában, rengeteg ember megy, hogy részt vehessen benne. A fesztivált a szárazabb és valamivel hûvösebb júniustól októberig tartó évszakban rendezik, amely talán a legjobb idõszak az odalátogatásra. Ebben az idõszakban is számolni kell azonban a maraamu széllel, amelyek délen június és augusztus között kellemetlen idõjárást okozhatnak. November és május között melegebb van, és magasabb a páratartalom. Karácsonytól január elejéig, késõ február-kora március, húsvét, kora május, július és augusztus a legforgalmasabb idõszakok a szigeteken. Francia Polinézia éghajlata: A szigetek trópusi klímájának két fõ szezonja van: a november és április közötti csapadékos szezon, amire 27-3O °C átlaghõmérséklet, magas páratartalom, az évi csapadékmennyiség 75 %-a és rövid, de heves viharok jellemzõk; a májustól októberig tartó száraz szezont viszont kevés csapadék, szárazabb levegõ és valamivel alacsonyabb hõmérséklet jellemzi. Az uralkodó szelek óránként akár 4O-6O km-es sebességgel is fújhatnak: a száraz szezon tipikus délkeleti szele a maraamu, a csapadékos szezoné pedig az észak-északkeleti toerau.

Fidzsi-szigetek

Húsvét-sziget