2024.04.20. - Tivadar

Hadat üzenetek a görög hatóságok a turizmust sújtó erõszakhullámnak

Athén - Hadat üzentek a görög hatóságok az egyes üdülõhelyeken elharapózott erõszaknak és bûnözésnek, miután Mükonosz szigetén éjszaki bárok alkalmazottai agyonvertek egy fiatal ausztrál turistát.

A 20 éves Doujon Zammitot a híres Paradise-stradon lévõ Tropicana bár kidobóembere, parkolóõre és két másik lokál alkalmazottja bántalmazta, egyelõre tisztázatlan körülmények között. A legsúlyosabb sérülést a kidobóember okozta, aki vasrúddal verte a fiatalember fejét.
bohócdoktor vizit szja 1%

A Sydney-bõl érkezett turista kómába esett és mivel nem volt remény a felépülésére, édesapja kérésérõl a hét végén lekapcsolták az õt mesterségesen életben tartó gépekrõl. Szülei a szívét egy Görögországban átültetésre váró 30 éves görög-ausztrál férfinak, több más szervét pedig a görög transzplantációs szervezetnek ajánlották fel.

A legújabb súlyos incidens után az idegenforgalmi miniszter különbizottságot állított fel, hogy tegyen rendet a gazdaság közel egyötödét adó, évente 15 millió turistát fogadó idegenforgalmi szektorban.

Az utóbbi idõben több görögországi üdülõhely is elhíresült a turisták körében történt erõszakos, illetve szeméremsértõ cselekményekrõl. A turisztikai minisztérium a profithajhász bártulajdonosokat hibáztatja, akik ipari alkohollal "dúsított" itallal szolgálják ki vendégeiket. Kártékonynak tartja a minisztérium azt is, hogy sok bár túl nagy biztonsági személyzetet tart fenn.

Egy héttel a mükonoszi tragédia elõtt Krétán egy fiatal angol nõt tartóztattak le, mert szállodai szobájában megfojtotta újszülött gyermekét. Pár nappal késõbb egy ugyancsak brit állampolgárságú 17 éves fiatal halt bele a túlzott alkoholfogyasztásba egy zakinthoszi bár elõtt.

A brit külügyminisztérium adatai szerint Görögországban tavaly 48 brit állampolgárt erõszakoltak meg, túlnyomórészt saját honfitársai. Malia üdülõhely lakosai tavaly tüntetést tartottak a "garázda" brit turisták ellen.