2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Nyolc dollár lesz a takaró és a kispárna az American Airlines járatain

Májustól nyolc dollárba (1500 forint) kerül majd a takaró és a kispárna az American Airlines légitársaság turistaosztályain.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az új szabály az amerikai légitársaság belföldi és a két óránál hosszabb nemzetközi járatain lesz majd érvényes.

Az American Airlines szóvivõje, Andrea Huguely szerint a döntés mögött gazdasági megfontolások állnak. A takarók továbbra is járnak majd a prémium osztály utasainak minden járaton.

A légitársaság gyapjútakarót és felfújható nyakpárnát kínál a turistaosztály utasainak, akik a nyolcdolláros kiegészítõk mellé kapnak egy 10 dollár értékû, a lakberendezési cikkeket árusító Bed, Bath and Beyond amerikai áruházláncban 30 dolláros vásárlásnál beváltható kupont.

A JetBlue és a US Airways légitársaságok hét dollárért kínálják a takaró-párna szettet, illetve utóbbi szemvédõvel és füldugókkal is kedveskedik az utasainak ezért az árért.

A légitársaságok 2008 óta folyamatosan új, illetve megemelt díjakat kérnek olyan szolgáltatásaikért, mint a csomagfelvétel vagy az ügynöknél történõ jegyvásárlás, hogy ezzel is csökkentsék veszteségeiket.

Az American Airlines anyavállalataként mûködõ AMR Corp. tavaly 1,47 milliárd dollárt bukott az utasforgalom gazdasági recesszió okozta megcsappanása miatt.