2024.04.19. - Emma

Plüssmaci utaztatási iroda

Régi hiánya szûnt meg az emberiségnek: megalakult a plüssjátékokat utaztató iroda.
bohócdoktor vizit szja 1%

Csehországnak köszönhetõ a vívmány, amely nem állami cég, hanem magánvállalkozás. Az ötletet az Amélie csodálatos élete címû francia film adta, amelyben a fõhõsnõ kerti törpét utaztat a világban, és a törpe mindenhonnan üdvözlõ fotókat küld megdöbbent gazdájának.

Az utazási iroda alapáron 90 euróért - 25 ezer forintért - viszi el bárki plüssmackóját vagy más játékállatát a világ különbözõ nagyvárosaiba, ahol lefényképezi helyi nevezetességek társaságában, bizonyítandó, hogy az állat megjárta a megrendelt utat. Az elsõ Prágába vezet, aztán Budapesttel, Berlinnel, Pozsonnyal, Münchennel szélesedik az úticélpaletta.

A gazdinak tudatnia kell az irodával, hogy plüssmackója vegetáriánus-e, vagy húst is eszik, szeszesital megengedett-e neki, vagy teljesen absztinens, nehogy olyasmit szolgáljanak fel neki út közben, amit nem kéne.

És hogy mihez kezdhet a gazdi a fotókkal? Mutogathatja barátainak, felteheti az internetre - javallja az iroda. Becslései szerint a világon 1,2 milliárd plüssállatgazda van.

Az utazási iroda forgalmáról még nincs adat.