2024.04.19. - Emma

Minden Montenegróról az 1300-as telefonszámon

A turisták, köztük a magyarok is a Montenegróban a most bevezetett 1300-as a telefonszámon a nap 24 órájában minden, a nyaralás idején szükséges információt megkaphatnak az országról.
bohócdoktor vizit szja 1%

A montenegrói Nemzeti Turisztikai Szervezet keretében mûködõ hívásközponttól meg lehet tudni például, hogy hol lehet foglalni szobát, merre van a patika, az ügyeletes orvos, az autószerelõ. Kaphat a turista információt éttermekrõl, kávézókról, az internetes pontokról, az éjszakai szórakozóhelyekrõl és kulturális rendezvényekrõl.

A www.pcnen.com portál leírása szerint az 1300-as számon felvilágosítást adnak az utak helyzetérõl, az idõjárási viszonyokról és május végéig a síelõknek a hóhelyzetrõl.

Montenegró budapesti nagykövetségének munkatársa, Spitzer Éva az MTI megkeresésére elmondta, hogy az információs szám Magyarországról is hívható a +382/1300-as szám tárcsázásával. A hívásközpontban a helyi nyelven kívül angol, német, orosz és olasz nyelven adnak fölvilágosítást a turistáknak a montenegrói nyaraláshoz.