2024.04.19. - Emma

Bõvül Siófok kínálata

A déli part fõvárosa számos fejlesztéssel növeli tovább vonzerejét. A Galerius Fürdõ újonnan kialakított szauna világát és élményelemekkel gazdagított kültéri medencéjét az év utolsó napjaiban vehették birtokba a vendégek.
bohócdoktor vizit szja 1%

A 40 fõ befogadására alkalmas finn szauna mellett 30 férõhelyes tepidáriumot alakítottak ki. Újdonság a 21 négyzetméteres vizes, levegõs és fény-élményelemekkel felszerelt jakuzzi és a több élményzuhany. A hagyományos merülõ medencét hóeséskabin váltotta fel.

Az egészségturisztikai szolgáltatások terén kiemelkedõ fejlesztésnek tekinthetõ a sókamra és az intenzív sókabin. A több mint ötszáz millió forintos beruházás utolsó eleme, a 88 méter hosszú élménycsúszda márciusra készül el. A fürdõfejlesztéssel párhuzamosan több fejlesztés is folyik a településen. A Nagystrand korszerûsítését két ütemben végzik, a projekt várhatóan 2011-ben zárul. A város jelképének számító Víztornyot új köntösbe öltöztetik.

A földszint üvegfalú körépülettel bõvül, itt kap helyet a Tourinform iroda. A toronyba két panorámalift szállítja majd a látogatókat. A legfelsõ, zárt részen kiállítótér és egy kétszintû kávézó kap helyet, amelynek felsõ része – körpanorámát biztosítva az itt ülõknek - folyamatosan forog majd. Heteken belül elkezdõdhet a Siófoki Szabadtéri Színpad rekonstrukciója is. A fesztiválok a fõszezonban és azon kívül is tartalmas kikapcsolódási lehetõséget biztosítanak.